hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Busa Gabriella közel állt a sikeres bemutatkozáshoz

Az első versenynappal kezdetét vette a női világbajnokság az indiai Új-Delhiben, ahol a selejtezőkkel elindult a 26-ig tartó hosszú program. Az esti programban lépett ringbe Dr. Busa Gabriella és Lakotár Hanna is, de sajnos mindketten rutinosabb ellenfelekkel szemben alulmaradtak.

A női világbajnokságon összesen 324 ökölvívó vesz részt 65 ország képviseletében, közte nyolc magyar hölgy is. A vb aktív felkészülés az év fő versenyére, a június végi lengyelországi Európa Játékokra, amely az első olimpiai kvalifikációs esemény.

Dr. Busa Gabriella a spanyol Maria Gonzalez Caceres ellen lépett ringbe, ellenfele három évvel ezelőtt a londoni európai olimpiai kvalifikációs tornán Tarnóczy Tamarát győzte le. A kick-boksz világbajnokunk még új az ökölvívás világában, és nagyon kevés mérkőzésen van túl a mi sportágunkban. Ennek ellenére végig bírta a tempót a spanyol lánnyal szemben, és pontozásos vereséget szenvedett, de voltak távolról bevitt szép találatai, valamint lábon abszolút felvette a versenyt a rutinos Gonzalezzel szemben.

A tavalyi Eb-negyeddöntős Lakotár Hannának már a 32 közé jutásért is bokszolnia kellett, mert az 54 kilóban összesen 41-en húztak kesztyűt. Első ellenfele egy nagyon erős hazai versenyző volt, az indiai Preeti, aki ifjúsági és junior szinten kiemelkedő eredményekkel rendelkezik. Preeti már az első menetben is erősebbnek bizonyult, de sajnos a mérkőzés nem ment végig Hanna próbálkozásai ellenére sem.

A második versenynapon nem lesz magyar érdekelt a világbajnokságon, a versenyzők tovább tudnak akklimatizálódni az indiai helyszínen. A magyar csapat tagjai közül Nagy Tímea és Lakos Regina kapott kiemelést, de ők még ezt követően lépnek ringbe a világbajnokságon.

„Sajnos nem a terveink szerint alakult a mai napunk. Busa Gabi nagyrészt a szervezetlenség áldozata lett. A busz 40 percet késett, és a helyszínen is káosz volt, így kevés idő volt az első párnak bemelegíteni. Menetről menetre lendült bele Gabi, de a győzelemhez most kevés volt ez.

Lakotár Hanna ellenfele egy verekedős indiai volt, ezért az volt a kérésünk, hogy kintről dolgozzon pontos találatokkal. Hanna jobbnak érezte azt, ha inkább belemegy a harcba, sajnos azonban ez nem volt eredményes taktika” – nyilatkozta Seres Attila a világbajnokság első versenynapjáról.

A magyar csapat eredményei:

52kg, a 16 közé jutásért: dr. Busa Gabriella – Maria Gonzalez (spanyol) 0:5

54kg, a 32 közé jutásért: Lakotár Hanna – Preeti (indiai) – döntő fölényes vereség a második menetben

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események