hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

III. EURÓPA JÁTÉKOK, KRAKKÓ 2023 – Lakotár Hanna

Csapatbemutató – LAKOTÁR HANNA

A III. Európa Játékok június 20-án rajtol a lengyelországi Krakkóban. Tizenegy fős magyar csapat vehet részt az ökölvívó tornán, amely egyben az első kvalifikációs esemény is lesz a 2024-es párizsi olimpiára. Nézzük egyenként a magyar indulókat.

Lakotár Hanna mindössze nyolcéves volt, amikor először húzott bokszkesztyűt, és akárcsak Hámori Luca ő is a 2001-es korosztály oszlopos tagja volt. A juniorok és az ifjúságiak között szépen menetelt a ranglétrán, érmeket gyűjtött, nemzetközi tornákat nyert meg. A 2018-as budapesti ifjúsági világbajnokságon is a csapat tagja volt, értékes tapasztalatokat szerzett ebben a korcsoportban.

Hanna felnőtt magyar bajnoki címeket szerzett, a 2021-es U22-es Európa-bajnokságon negyeddöntős volt, és a szakemberek szerint nagyon közel volt egy komoly meglepetéshez. A tavalyi felnőtt Európa-bajnokságon is a nyolcig jutott, az idei Bocskain pedig egy komoly skalpot is begyűjtött kezdésként.

Hannának az Európa Játékokon az 54 kilósok között a legjobb négybe kell kerülnie az olimpiai kvótához. Hannát sok sérülés hátráltatta az elmúlt években, de remélhetőleg ez nem befolyásolja majd a jó szereplését.

Lakotár Hanna adatlapja:

Születési idő: 2001. július 27.

Születési hely: Szombathely

Magasság: 169 cm

Súly: 54 kg

Edző: Finesz Ernő

Klub: Alpokalja Küzdősport Alapítvány Kőszeg

Lakhely: Kőszeg

Alapállás: jobbkezes

Ökölvívó példakép: Terence Crawford

Hobbi, szabadidős tevékenység: zongorázás, gitározás, olvasás, biciklizés

Kedvenc étel: sült kacsa

Kedvenc zene: Hans Zimmer – Time

Kedvenc film: A létezés eufóriája

Kedvenc színész: Vécsei H. Miklós

Átlagos edzésidő hetente: 22 óra

Összes mérkőzésszám: 85

Ökölvívást kezdte: 2009

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események