hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

3. EURÓPA JÁTÉKOK – Lengyelország

Veres Roland és Kovács Ricsi sikerrel vette az első akadályt az Európa Játékokon

A krakkói Európa Játékokon az első versenynapon a magyar válogatott két győzelemmel és egy vereséggel zárt, a győztesek egy lépéssel közelebb kerültek az olimpiai kvótához. Veres Rolinak sikerült megfordítania a mérkőzését, míg Kovács Ricsi nagyon magabiztos bokszot mutatott be litván ellenfelével szemben.

Hamid Tangribergenov szövetségi kapitány vezetésével tizenegy magyar ökölvívó vesz részt az Európa Játékokon, és az első napon a csapat pozitív mérleggel zárt.

Veres Roland a tavalyi Eb-bronzérmét követően idén egy súllyal lejjebb ment, így az 57 kilóban kifejezetten magasnak számít. Ezt az erényét remekül kamatoztatta a második, és a harmadik menetben az azeri Rusztamov ellen, akinek több, mint 150 mérkőzéssel több rutinja volt, mint Rolinak. Ez a mérkőzés képén nem látszódott, és Roli az összecsapás második felét annyira uralta, hogy a vége sima győzelem lett, és a német Murat Yildirim lehet a következő ellenfele.

Kovács Ricsi a litván ellenfelét egyszer már legyőzte az idei Bocskai emlékversenyen, de ezúttal sokkal jobban bokszolt, és ismét képes volt egyhangú pontozással legyőzni riválisát. Lavrenovas erős ökölvívó, de Ricsi technikailag, taktikailag is sokkal érettebb bokszot mutatott be a mai napon, így a 16között léphet újra ringbe.

Mester Somának a legjobb harminckettő közé is bokszolnia kellett már a mezőny nagysága miatt, és a litván Aleksandr Trofimciuk ellen a két intés miatt nehéz volt úgy kibontakoznia, hogy abból győztesen kerüljön ki.

„Roli azeri ökölvívó ellen kezdett, aki egy nagyon tapasztalt, kellemetlen stílusú ellenfél, aki nem riad vissza a szabálytalanságoktól sem. Tisztában voltunk az előnyeivel, és a hátrányaival egyaránt. Az első menet ugyan elment, de a másodikban, és a harmadikban elegendőt dolgozott Roli ahhoz, hogy megnyerje a mérkőzést, míg a hibáit igyekszünk kijavítani.

Ricsi egy gyengébb versenyzővel találkozott a mai napon, és úgy gondolom, hogy sokkal magabiztosabban győzhetett volna. Támadásban még sokat kell fejlődnie, és a magabiztosságban is. Mester Soma alapvetően jól teljesített, de csak az utolsó pillanatban került be a csapatba, nem készült külön erre az Európa Játékokra” – mondta Hamid Tangribergenov az első versenynapot követően.

„Élveztem az első menetben a bokszot, és jól is ment, így amikor meghallottam, hogy a bírók az ellenfelemnek adták ezt, akkor nyugodt tudtam maradni. Bíztam benne, hogy képes leszek fordítani a bíróknál a második, illetve a harmadik menetben is. Éreztem a ringben, hogy én vagyok a jobb, de

gratulálok neki, mert nagyon elismerem őt, taktikai szinten nagyon képzett ökölvívó” – nyilatkozta Veres Roland a győzelmet követően.

„Ismertem az első ellenfelem, a Bocskain bokszoltam vele, belülről jól éreztem magam, sikerült megcsinálnom új dolgokat, és bízom benne, hogy legalább ilyen jól fog menni a boksz a következő mérkőzésemen is” – mondta Kovács Ricsi az első mérkőzését követően.

Első napi eredményeink:

Férfi 57kg, a 16 közé jutásért:

Veres Roland – Umid Rusztamov (azeri) 5:0

Férfi 63.5kg, a 16 közé jutásért:

Kovács Richárd – A. Lavrenovas (litván) 5:0

Férfi 71kg, a 32 közé jutásért:

Mester Soma – Aleksandr Trofimciuk (litván) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események