hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Veres Roland – “Igyekszem tanulni és fejlődni a következő olimpiai kvalifikációs tornáig”

A lengyelországi Európa Játékokon Veres Roland egy lépésre volt csak az olimpiai kvótától, amely nem sikerült, de 2024-ben még további két lehetősége van az Eb-bronzérmes tehetségünknek.

Az azeri Umid Rusztamov, valamint a német Murat Yildirim ellen két nagyon rutinos, remek eredményekkel rendelkező ellenfelet győzött le Roli az Európa Játékokon. A harmadik, negyeddöntős összecsapáson a svéd Nebil Ibrahim ellen egy minimális kihagyás vereséget eredményezett, de Roli mentálisan erős ökölvívó, sokat tanul ebből is.

”Azért szeretek sportolni, mert számomra ez az igazi élet, az ökölvívás megtanít mindenre. Az ember egyszer felfelé tart, egyszer pedig lejjebb csúszik egy lépéssel. Pozitívan látom már az Európa Játékokat, bár józanul meg tudom ítélni, hogy sajnos hibáztam, amit most ki kell javítanom a következő kvalifikációs tornáig.

Az első mérkőzésemen talán az egyik legjobb európai versenyzőt sikerült legyőznöm. Élveztem az első menetben a bokszot és jól is ment, így amikor meghallottam, hogy a bírók az ellenfelemnek adták ezt, akkor nyugodt tudtam maradni. Bíztam benne, hogy képes leszek fordítani a bíróknál a második, illetve a harmadik menetben is. Éreztem a ringben, hogy én vagyok a jobb, de gratulálok neki, mert nagyon elismerem őt, taktikai szinten nagyon képzett ökölvívó Rusztamov.

Egy nagyon eredményes németnek vágtam vissza a második mérkőzésemen. Érzelmekkel teli mérkőzést vívtam, nagyon akartam győzni Yildirim ellen. Életem legjobb első menetét produkáltam, és az a célom, hogy ez az első menet a harmadikig kitartson majd a jövőben.

A svéd ellenfelemet a negyeddöntőben meg kellett volna oldanom, kemény árat fizettem érte, de sokat tanultam belőle. Alapvetően a világbajnokságon, valamint az Európa Játékokon is jó teljesítményt nyújtottam és továbbra is az a célom, hogy megnyerjem a párizsi olimpiát. Köszönöm, hogy ennyien szurkolnak nekem, és kísérnek el az utamon, és köszönöm a hangoskodó kétkedőknek is.

Az év második felében tanulni akarok, és fejlődni, amennyit csak tudok, hogy 2024-re a legjobb legyek. Úgy érzem, hogy még sokat tudok javulni, és nagyon éhes is vagyok a fejlődésre. Fokozatosan állok vissza a munkába az Európa Játékokat követően,” – nyilatkozta Veres Roland az Európa Játékok, valamint egy kis pihenés után.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események