hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Dorkó Péter: Jelentősen emelkedett az indulók száma az országos serdülő és U12-es bajnokságon

A juniorok, és az ifjúságiak versenyeit követően, az U12-es, valamint a serdülő országos bajnokságra az elmúlt napokban került sor Egerben. Dorkó Péter, a korosztályért felelős szakedző értékelte az elmúlt napok tapasztalatait, és kihangsúlyozta, hogy jelentősebb mezőny szerepelt ezen az országos bajnokságon, mint az elmúlt években.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Covid időszak alatt vezette be az U12-es korosztályt, így a serdülő korcsoport alatt is van versenyzési lehetősége a lányoknak és a fiúknak egyaránt. Az országos bajnokságon 66 klub és 244 ökölvívó vett részt a 2009-es, 2010-es, valamint a 2011-es korosztályból.

„Pár összefoglaló gondolat a hétvégén lezajlott U12-es, és serdülő magyar bajnokságról. Az elmúlt pár év létszám csökkenéséhez, illetve az indulói mezőny stagnálásához képest az idei Ob-n, valamint a tavaszi Magyar Kupához viszonyítva 80 gyerekkel több indult el.

Ez 50%-os létszámnövekedést jelent (164-ről, 244-re ugrott a mezőny létszáma). Egyedül a serdülő lányoknál volt csökkenés, az U12 leány és fiú, illetve a serdülő fiúknál jelentős növekedés volt tapasztalható ezen az országos bajnokságon.

Ez a növekedés azonban nem minden esetben jelentett színvonal emelkedést a bajnokságon.

U12-es mezőnyünk néhol kezdetleges, de láthattunk kiemelkedő képességű gyerekeket, egy-két esetben technikailag és taktikailag is meghaladták a korosztály kívánalmait, ez pedig mindenképpen biztató a 2024-es esztendőre.

A serdülő fiúk kitettek magukért, itt-ott meglepetés is volt, viszonylag jó mérkőzésekkel, több esetben magas színvonallal párosulva. Örültem a nagyobb mezőnynek, és ebben a korcsoportban voltak a legjobb küzdelmek ezen az országos bajnokságon.

Kiemelkedőt nyújtottak:

U12 fiúk: Tolnai Dávid CSE, Sikó Benjámin CSE, Váradi Krisztián SHB

Serdülő lányok: Dorkó Laura ESI, Bajcsi Flóra FHR, Szabó Hajnal CSE

Serdülő fiúk: Egri Zsombor VEC, Burai Adrián KSC, Asztalos Hunor ESI, Czifra István BVB, Turós Levente FHR, Sas Dániel FTC, Farkas Tamás KÖB, Domján Alex BGV,” foglalta össze a látottakat Dorkó Péter.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események