hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bernáth Attila, Virbán Gábor és Kovács Ricsi révén három újabb magyar érem a felnőtt Eb-n!

Lakotár Hanna, valamint Lakos Regina sikereit követően a magyar érmek száma hatra

emelkedett a belgrádi felnőtt Európa-bajnokságon, miután a fiúk negyeddöntőire is sor került a szerb fővárosban. Bernáth Attila, Virbán Gábor, valamint Kovács Richárd nyakába szintén medália kerül, ennek már csak a színe kérdéses.

Bernáth Attilának egészen a hetedik versenynapig kellett várnia arra, hogy a ringbe léphessen a szerb fővárosban. Két és fél évvel ezelőtt a tizenhat között veszített el egy szoros mérkőzést a belgrádi világbajnokságon és ezúttal is orosz volt az ellenfél. Vaszilij Jegorov, a kétszeres Európa-bajnok nem tudott nagy előnyt kiharcolni az első menetben,

néhány horga volt csak sikeres, de Attila nemcsak felpörgette a tempót a másodikban, de alaposan meg is lepte az orosz riválist. Attila ezúttal nem fogyott el az utolsó menetben és a lehető legszorosabb különbséggel, de megnyerte a negyeddöntőt, így életében első alkalommal már biztosan érmes.

Virbán Gábornak örmény ellenfél jutott és nagyon rutinosan igyekezett távolságot tartani már az első menetben is, amelyet 4:1 arányban nyert meg. Az örmény Jegorjan nem tudott mit kezdeni Gabi remek lábmunkájával, a második menetet is megnyertük, de egy intés miatt a mérkőzés végeredménye még nem volt lefutott.

Jegorjan nem tudott megújulni az utolsó menetre, Gabi akarata érvényesült, így teljesült a nagy cél, érmes az Európa-bajnokságon.

Kovács Ricsi nagyon sok nehézségen ment keresztül az olimpiai kvóta megszerzése óta, de

ezen az Európa-bajnokságon nagyon motivált és kiváló állapotban érkezett Belgrádba. A románok U22-es Európa-bajnoka ellen uralta az első két menetet, megfelelő időben vert bele Jitaru támadásaiba, és ennek a vége nem is lehetett más, csak egy elődöntő, így Ricsi 2022 után ismét az elődöntőben szerepelhet.

Buza Rafi bizonyította tehetségét ismét, élete első felnőtt Európa-bajnokságán a címvédő, és hazai színeket képviselő ex-orosz, Vakhid Abbasov ellen sem vallott szégyent, de hiányzott még egy kis plusz rutin a sikerhez. Hatalmas adok-kapok alakult ki Mester Soma mérkőzésén, aki kiválóan hajrázott, de sajnos nem tudta már megfordítani a negyeddöntőt. Az erőn felül teljesítő Simon Márkó sem volt alárendelt az oroszok klasszisa, Szadoma ellen, de a tapasztalat még hiányzott a mai sikerhez.

A magyar csapat hetedik napi eredményei a felnőtt Európa-bajnokságon:

Férfi 51kg, a 4 közé jutásért: Bernáth Attila – Vaszilij Jegorov (orosz) 4:3 (bout review)

Férfi 54kg, a 4 közé jutásért: Virbán Gábor – Davit Jegorjan (örmény) 5:0

Férfi 63,5kg, a 4 közé jutásért: Kovács Richárd – Robert Eusebiu Jitaru (román) 4:1

Férfi 67kg, a 4 közé jutásért: Buza Rafael – Vakhid Abbasov (szerb) 0:5

Férfi 75kg, a 4 közé jutásért: Mester Soma – Remo Salvati (olasz) 0:4

Férfi 80kg, a 4 közé jutásért: Simon Márkó – Szavelij Szadoma (orosz) 0:5

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események