hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Lakos Regina: Semmihez nem hasonlítható érzés volt, hogy Eb-döntőt bokszolhatok

Lakos Regina a belgrádi felnőtt Európa-bajnokságon pályafutása messze legjobb eredményét érte el, a szerb fővárosban ugyanis ezüstérem került a nyakába, amely nagyon

szépen csillogott, és a tehetségünk erőn felül szerepelt.

Lakos Regina két szép győzelemmel jutott be a 70 kilós döntőbe, a montenegrói, valamint a fehérorosz ellenfelét is megoldotta taktikailag, így Eb-döntőre készülhetett Belgrádban. A két szoros sikert követően ellenfele egy korábbi címvédő, az orosz Darima Szandakova volt, aki még túl nagy falatnak bizonyult ez alkalommal, de bátran bokszolt a sokkal rutinosabb riválissal szemben is.

A felnőtt Európa-bajnokságon összesen 337 ökölvívó szerepelt, és első alkalommal került

sor egy felnőtt Európa-bajnokságra úgy, hogy mindkét nem képviselői ugyanazon a helyszínen bokszolhattak.

„Jól sikerült az Európa-bajnokság előtti felkészülés, jó formában éreztem magamat, így nyugodt szívvel vágtam neki az Európa-bajnokságnak. Először a montenegrói lánnyal kerültem a kötelek közé, akiről tudtam, hogy a legutóbbi Európa-bajnokságon bronzérmes lett és kellemetlen stílust képvisel, de pontosan tudtam, hogyan tudom megoldani.

Sikerült vennem az első akadályt és az elődöntőben a fehérorosz lánnyal találkoztam, akitől tavaly sajnos pontozással kikaptam. Ez nem vette el a kedvemet, mert tudtam, hogy én vagyok a jobb. Amikor felemelték a kezem és kiderült, hogy döntőt bokszolhatok, nagyon felemelő érzés volt.

A döntőben az orosz lánnyal most találkoztam először és próbáltam élvezni, hogy Európa-bajnoki finálét bokszolhatok. Ez egy semmihez nem hasonlítható érzés volt, és most már azon fogok dolgozni, hogy jövőre én kerüljek a dobogó legfelső fokára.

Kaptam most egy hét pihenőt, amelyet a családdal töltök, és egy közös vacsora keretein belül ünnepeltünk. Biztosan kell még pár nap, amíg teljesen tudatosul bennem, mi is történt Belgrádban. Még nem tudom pontosan, hogy melyik lesz a következő versenyem, de az edzésekkel természetesen nem állunk le, készülünk az év további részére,” mondta Lakos Regina az Európa-bajnokságot követően.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események