hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Gombai Dominik, és Khalil László magabiztosan kezdte meg a 73. Bornemissza emlékversenyt!

A 73. Bornemissza emlékverseny kezdetét vette Egerben, az első versenynapon már sokan mutatkoztak be a korosztályos válogatottak közül, és a külföldiek is minőségi csapatokkal érkeztek, így a közönség már parázs meccseket láthatott a selejtezők alatt.

Tizenhat ifjúsági, huszonhat junior, valamint tizenhat serdülő összecsapással nyitott a Bornemissza emlékverseny Egerben. Az idei Bornemissza emlékversenyre 19 ország nevezett, és mindösszesen a három korcsoportban 381 fő érkezett meg Egerbe, amely így az egyik legnagyobb európai esemény egész tavasszal. A serdülőknél 109-en, a junioroknál 175-en, az ifjúságiaknál pedig összesen 97-en indulnak a Bornemissza emlékversenyen.

Üzbegisztán, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Ukrajna, Lengyelország, Románia, Skócia, Svájc, Észtország, Wales, Szlovákia és Moldova is majd a minőséget képviseli az idei 73. alkalommal kiírt Bornemissza emlékversenyen. Első alkalommal nemcsak az ifjúságiak, és a juniorok, hanem a serdülők is részt vehetnek az egri versenyen.

A serdülők között Lakatos Enrikó döntő fölénnyel múlta felül riválisát, Sándor Gézát, de a korcsoportban a legtöbb selejtezős mérkőzés pontozással dőlt csak el. Khalil László a 46 kilósok között nagyon magabiztosan verte meg lengyel ellenfelét, és bizonyította, hogy a jövőben értékes lehet a hazai ökölvívás számára.

A junior lányok között Dobondi Lilla (48kg), és Dér Laura (54kg) győzött az első versenynapon, így mindketten folytathatják a Bornemisszán. Fazekas István (60kg) a svájci Loris Vona ellen mutatta be technikai tudását, míg a korosztály egyik legjobbja, Gombai Dominik (54kg) döntő fölényes sikerrel kezdett Egerben.

Az ifjúságiak között Burai Roland (63.5kg) ugyan vereséget szenvedett kiváló üzbég ellenfelétől, de szoros mérkőzést bokszolt egy sokkal rutinosabb riválissal. Mailát András (63.5kg), Bondár Csaba (+92kg), valamint Németh Brendon (+92kg) egyaránt döntő fölénnyel múlta felül ellenfeleit.

„A nevezési számok alapján nagyobb mezőnyre számítottam, de a tegnap tanulsága, hogy nem minden versenyző üti meg a Bornemissza szintjét. A korosztály legjobbjai az első versenynapon még nem léptek ringbe, ennek is tudható be, hogy a külföldi ellenfeleik egy kivételével nem voltak megoldhatóak. Jó teljesítményt nyújtott Lakatos Enrikó, Khalil Laci és Kalmár László. Várjuk a serdülők között a jó folytatást,” nyilatkozta Dorkó Péter a serdülők teljesítményéről.

„Elrajtolt a junior verseny is a Bornemisszán, a kazahok, az ukránok, valamint a skótok is igen erős csapattal érkeztek Egerbe. Ez kiváló nekünk a junior Európa-bajnokság előtt. A válogatottak jól teljesítettek, Fazekas István svájci ellenfelet tudott legyőzni, elégedett vagyok azzal, amit mutattak. Voltak szoros vereségeink is, de tanulunk ezekből az év fő versenye előtt,” tette hozzá Törteli Ferenc, aki a juniorok teljesítményét figyeli minden nap.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események