hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Dorkó Laura és Lukács Letícia is aranyéremmel zárta a Bornemissza emlékversenyt!

A 73. Bornemissza emlékverseny negyedik versenynapján a serdülő csapatunk alaposan kitett magáért, tizenketten is aranyéremmel zártak Egerben, a korosztály számára a verseny befejeződött. A juniorok, valamint az ifjúságiak döntőire pénteken kerül sor, amellyel zár az idei Bornemissza emlékverseny.

Tizennégy ifjúsági, harminchat junior, valamint huszonkettő serdülő összecsapásra került sor a csütörtöki versenynap során a Bornemissza emlékversenyen Egerben.

Dorkó Laura, valamint Lukács Letícia nagyon jól bokszolt a döntőkben is, így aranyéremmel zárták a Bornemissza emlékversenyt Egerben. Mindketten nagy erősségei lehetnek a magyar válogatottnak a serdülő Európa-bajnokságon is.

Asztalos Hunor egy kiváló skót ellenféllel szemben győzött a döntőkben, Burai Adrián a szoros elődöntőt követően montenegrói riválisát múlta felül, és lett aranyérmes a Bornemisszán. Farkas Róbert állította meg Latky Mór kiváló sorozatát, így ő nyerte meg a 48 kilós döntőt, de sokan nyújtották életük legjobb teljesítményét.

A negyedik versenynapon a juniorok, valamint az ifjúságiak elődöntőket vívtak, számukra a legfontosabb, a finálék még ezután következnek. A junioroknál sajnos sokan elvéreztek, de lesz magyar döntős ebben a korcsoportban is.

Az idei Bornemissza emlékversenyre 19 ország nevezett, és mindösszesen a három korcsoportban 381 fő érkezett meg Egerbe, amely így az egyik legnagyobb európai esemény egész tavasszal. A serdülőknél 109-en, a junioroknál 175-en, az ifjúságiaknál pedig összesen 97-en indulnak a Bornemissza emlékversenyen.

Üzbegisztán, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Ukrajna, Lengyelország, Románia, Skócia, Svájc, Észtország, Wales, Szlovákia és Moldova is majd a minőséget képviseli az idei 73. alkalommal kiírt Bornemissza emlékversenyen. Első alkalommal nemcsak az ifjúságiak, és a juniorok, hanem a serdülők is részt vehetnek az egri versenyen.

„Kiváló versenyen vannak túl a serdülők, rengeteg tapasztalatot gyűjthettek, erősödhettek, és ez az új tudás majd hamarosan nagyon jól fog jönni. A lányoknál Dorkó Laura, valamint Lukács Letícia nyújtott kiemelkedőt, erős ellenfeleket győztek le. Laura az aranyérem mellé a legjobb versenyzői díjat is kiérdemelte. A fiúknál izzott a ring, Burai Adrián, Farkas Robi, Asztalos Hunor, és Szilágyi Dániel nyújtott jó teljesítményt. Kozma Kornél győzelme volt a nap meglepetése, jó úton járunk, szerencsére sok tehetségünk van.” – nyilatkozta Dorkó Péter a serdülők mérkőzéseiről.

„Nem volt túl jó napunk sajnos, erős a mezőny, kemény mérkőzéseket vívtunk, az Európa-bajnokságig sok feladat vár még ránk. Kazahot is vertünk a versenynapon, többen jól bokszoltak, de szoros vereségeket szenvedtünk. Gombai Dominikot, és Horváth Andrást is legyőzték, amelyre nem számítottam. Brázovics Tamás ügyesen bokszolt, szerintem a kazah ellen megnyerte a mérkőzését, Turós Levente pedig számomra egy érthetetlen vereséget szenvedett, az edzőtáborban sokkal jobb volt a románnál. Bozai Gyula hozta a mérkőzését a román ellen, így döntős.” – nyilatkozta Törteli Ferenc a juniorok teljesítményéről.

„A 71kg-os Jámbor Árpi, valamint Kollár Áron visszavágót bokszoltak, hiszen az Énekes döntőiben is találkoztak, ahol Áron nyert. Most Árpi visszavágott, az ő stílusa érvényesült, egy nagyon jó taktikai meccset nyert meg. Sajnálom, hogy az 57 kilós Benedek Péter sérülés miatt nem tudott ringbe lépni, pedig nagyon kíváncsian vártam a mérkőzését. A 80 kilós Váradi Sándor többet talált, így Tary Béni ellen ő nyerte meg az elődöntőt, sok ütésváltás volt. Frank Daninak sajnos nem sikerült a döntőbe jutás, ahol remek mérkőzéseket várok.” – tette hozzá Ács József az ifik teljesítményéről.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események