hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A párizsi olimpia sorsolására július 25-én kerül sor

Az egyik legfontosabb esemény, a sorsolás minden egyes versenyen, de az ötkarikás játékokon ennek kiemelt jelentősége lesz majd. A technikai értekezletet követően minden bokszrajongó szeme a sorsolásra fog szegeződni, amelyre július 25-én este 19:15-kor kerül sor Párizsban.

A párizsi olimpia honlapján, valamint több portálon elérhető lesz majd a sorsolás, amely meghatározza, versenyzőinknek mikor kell ringbe lépnie a francia fővárosban. Szerencsés esetben mindhárom magyar ökölvívó, Hámori Luca, Kovács Richárd, és Akilov Pylyp is erőnyerő lehet a 32-es táblán és csak a tizenhat között kezdhetnek.

Hámori Luca, valamint Kovács Ricsi súlycsoportjában egyaránt 20-20 fő harcolta ki a

részvételi jogot, míg Akilov Pylyp kategóriájában az egy szabadkártyással együtt mindössze 18-an szereztek olimpiai indulási jogot.

Az olimpia hivatalos megnyitóünnepségére július 26-án kerül sor, amelyet 27-én az első versenynap követ a Paris North Arénában. Augusztus 4-ig minden esemény ebben a csarnokban kerül megrendezésre, majd a szünnapot követően a Roland Garros teniszpályáján folytatódnak a küzdelmek már a végjáték során, amely már az érmekért, a címekért zajlik majd.

Tizennégy versenynap, huszonnyolc versenyprogram, tizenhárom súlycsoport, 68 nemzet és 248 versenyző, ezek a párizsi olimpiai játékok ökölvívó tornájának a számai. A három fős

magyar olimpiai bokszcsapat lengyelországi és franciaországi edzőtáborokkal készült fel az

ötkarikás eseményre.

Válogatottunk jelenleg is Franciaországban tartózkodik, ahol az utolsó taktikai-technikai

csiszolások zajlanak az olimpia előtt, kiemelkedő ellenfelekkel, lévén a fél világ már az olimpiai házigazdánál tartózkodik ezekben a napokban, elősegítendő az alkalmazkodást, az akklimatizációt.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események