hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Ricsi olimpiai bronzérmest búcsúztatva a legjobb nyolc között Párizsban!

Hámori Luca sikerét követően Kovács Ricsi is győztesen hagyta el az olimpiai ringet, ezzel

Párizsban a legjobb nyolc közé jutott, azaz mindössze egyetlen lépésre van az éremtől az év

legfontosabb eseményén.

Kovács Ricsi súlycsoportjában is 20 fő harcolta ki a részvételi jogot, viszont az Európa Játékokon bronzérmes ökölvívónknak nem kellett ringbe lépnie a legjobb tizenhat közé jutásért, így a mai versenynapon kezdhetett Párizsban.

Nagy Lajos tanítványa a legutóbbi tokiói olimpián bronzérmes ausztrál Harry Garside ellen kezdett a legjobb tizenhat között. Ausztrál riválisa Tokió után pihent egy kicsit, de az elmúlt másfél évben igyekezett a nemzetközi megmérettetéseit pótolni, és nagyon sok eseményen szerepelt sikeresen.

Ricsi az első menetben még nem tudta kihozni a legjobbat önmagából, voltak remek ütései,

de szoros, 3:2-es ausztrál vezetéssel zárult az első felvonás. A szünetben a magyar szakmai stábtól megkapta a szükséges instrukciókat, így a második menetben már sokkal hatékonyabban bokszolt Ricsi, aki az elmúlt három nagy európai eseményen egyaránt bronzérmet szerzett.

Garside is egy technikás ökölvívó, ugyanúgy 27 esztendős, mint a nyíregyházi magyar, de a

második menettől kezdve elvesztette a fonalat, és Ricsi ritmusa érvényesült. Santiago Nieva ezúttal nem tudott sokat hozzá tenni az ausztrál ringsarokban, így a második, valamint a harmadik menet miatt Ricsi egyhangúlag nyerte meg kettejük összecsapását.

„Remek bemutatkozás volt ez és jó hírverés a magyar ökölvívásnak. Remekül fel tudtuk készíteni Ricsit erre a meccsre, azt gondolom, hogy ez látszott is a meccsen. Az első menetben az ausztrál jobban állt bele a meccsbe, úgy érzem, hogy ha szűken is de jogosan ment el az első felvonás. Utána viszont nem volt kérdés, Ricsi váltani tudott és ez meghozta az eredményét. Tudtuk, hogy Garside jönni fog előre ezért a fő hangsúly a balhorgokon volt, ami Ricsi egyik erőssége, jó volt látni, hogy működött az előre eltervezett taktika. Az negyeddöntőben gyakorlatilag mindegy, hogy kivel kell bokszolnia Ricsinek, ezen a szinten tényleg nincs könnyű ellenfél.” – nyilatkozta Nagy Lajos, Kovács Richárd edzője, a győztes nyolcaddöntő után

A magyar csapat harmadik napi eredménye Párizsban:

Férfi 63.5kg, a 8 közé jutásért: Kovács Richárd – Harry Garside (ausztrál) 5:0

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események