hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hámori Luca a negyeddöntőbe jutott, míg Kovács Richárd a pontszerző ötödik helyen végzett!

Hámori Luca, valamint Kovács Ricsi egyaránt érdekelt volt a mai versenynapon, előbbi még

a legjobb nyolc közé, utóbbi már az éremért bokszolt a francia fővárosban. Lucának sikerült

a győzelem, a várakozásoknak megfelelően magabiztosan győzte le ausztrál ellenfelét, de

Ricsinél sajnos elmaradt a bravúr.

Hámori Luca az ír Grainne Walsh ellen 4:1-re győzött az olimpiai bemutatkozáson, így a

legjobb tizenhat közé jutott Párizsban, egy nagyon jó riválist legyőzve, amely alaposan megnövelte a magabiztosságát. A magyar női ökölvívás első olimpikonja így sikerrel kezdett, és a legjobb tizenhat között az ausztrál Marissa Williamson várt rá.

Ausztrál riválisa kevesebb, mint 30 mérkőzéssel rendelkezik, az első aboroginal női ökölvívó a csapatban, de mivel a hazai válogatón a Vb-ezüstérmes Kaye Scott ellen győzött, így

természetesen nagyon komolyan kellett venni.

Luca pontosan tudta a nyerő taktikát, az első menetben magához ragadta a kezdeményezést, és három perc után minden pontozói lapon előnybe került. Williamson nem tudott megújulni, a második menetben számolni is kellett rá, így Luca a negyeddöntőbe jutott, ahol az algériai Imane Khelif lesz a riválisa, akinek szereplése már eddig is sok port kavart a párizsi olimpián.

Kovács Ricsi is sikerrel nyitott Párizsban, a tokiói olimpiai bronzérmes ausztrál Harry Garside ellen győzött kiváló második és harmadik menetének köszönhetően, így a legjobb nyolc közé jutott. Második ellenfele az éremért egy nagyágyú volt, a súlycsoport abszolút favoritja, a francia Sofiane Oumiha, a kétszeres világbajnok, aki már 2016-ban is olimpiai ezüstérmes volt Brazíliában.

Ricsi pontosan ismerte a 30 éves francia minden erősségét, és a lehető legjobb taktikával lépett ringbe, de meg kellett hajolnia a nagyobb tudás, és tapasztalat előtt. Negyeddöntős veresége ellenére a pontszerző ötödik helyen végzett, és élete egyik legjobb eredményét érte el, büszkévé téve a kisfiát, és az egész magyar boksztársadalmat.

A magyar csapat hatodik napi eredményei Párizsban:

Női 66kg, a 8 közé jutásért: Hámori Luca – Marissa Williamson (ausztrál) 5:0

Férfi 63,5kg, negyeddöntő: Kovács Richárd – Sofiane Oumiha (francia) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események