hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Dorkó Péter: Egy sikertelen serdülő Eb-n vagyunk túl, de nemcsak a felkészültségünkön múlott ez

A magyar csapat érem nélkül maradt a boszniai serdülő Európa-bajnokságon, melynek sokkal nagyobb reményekkel vágtunk neki. Dorkó Péter szakágvezető értékelte a nem túl pozitív tapasztalatokat, amely nemcsak a csapat felkészültségén múlott.

A serdülő Európa-bajnokságot ezúttal Banja Luka, egy boszniai város rendezi meg, amely egy következő nagy esemény Bosznia és Hercegovinában a junior Eb-t követően. A 2010-

es, valamint a 2011-es korosztály képviselői indulhattak a serdülő Európa-bajnokságon,

amelynek éremcsatáiból ezúttal kimaradtunk.

Farkas Róbert egy nagyon erős bokszolót győzött le a versenyen, a ciprusi Hassan Abdullatif ellen minden tudására szüksége volt, de a következő körben már nem tudott győzni. Szilágyi Dániel kiütötte szlovén ellenfelét, de akárcsak Farkas, neki sem sikerült a legfontosabb mérkőzését megnyernie.

A legnagyobb csalódottság azonban Dorkó Laurán és Asztalos Hunoron lehet, mindketten nagy tehetségei a magyar ökölvívásnak, és véleményes vereségeket szenvedtek ezen a serdülő Európa-bajnokságon.

„Dorkó Laura mérkőzése nagyon szoros összecsapás volt, ahol győzött a grúz rivális. Az eredménnyel abszolút nem értek egyet, de sajnos el kell fogadjuk. Hiába bokszoltunk jól ezen a serdülő Európa-bajnokságon, sajnos esélytelenek voltunk, korábban ilyen mértékben még egyetlen versenyen sem tapasztaltam.

Nehéz mit mondani, hiszen egy sikertelen Európa-bajnokságon vagyunk túl, és jó néhány esetben nem a mi gyerekeinken, vagy a felkészültségükön múlt a siker ezen a versenyen.

Szívből sajnálom a fiataljainkat, nem ezt érdemelték ezen a serdülő Európa-bajnokságon, feláldozták a teljes nyarukat, sokan a ballagásuk napján is edzettek, mindent megtettek a siker és a győzelem érdekében.” – nyilatkozta Dorkó Péter a serdülő Európa-bajnokságról.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események