hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kemény hetek és megmérettetések várnak az ifjúsági válogatottra

A párizsi olimpia véget ért ökölvívásban, de a bokszvilág nem áll le, és jönnek a következő

fontos események, szinte minden korcsoportban lesz még nagy világesemény. Az ifjúságiaknak október végén, valamint november elején világbajnokságot rendeznek, így nekik az elkövetkező hetek kiemelten fontosak lesznek.

Legjobb 17 és 18 esztendős versenyzőinknek az Ostrom Kupa egy fontos állomásnak bizonyult Kőszegen, amely egyben válogató is volt a következő nagy eseményekre, így a legjobbak mind szerepeltek az eseményen.

Ács József vezetésével a csapat először Bosznia és Hercegovina fővárosában szerepel majd, a Sarajevo Trophy versenyen a Balkán régió szinte minden országa tervezi az indulást, így jó ellenfelekkel szemben gyakorolhatnak a válogatott tagjai.

A Szilézia Openen szerepelnek a lányok, amely hagyományosan az egyik legerősebb női

nemzetközi torna és a helyi lengyel klub már több mint két évtizede nagy sikerrel rendezi meg az eseményt. Az elmúlt években rendre 15-20 nemzet indult a Szilézia Openen, így komoly riválisokkal találkozhatnak a női ökölvívóink.

A Moldavian Belt egy következő megmérettetés lesz a fiúknak szeptember elején, amelyen önbizalomnövelő győzelmeket lehet szerezni. Az ifjúsági világbajnokság előtt a csapat még egy eseményen tervez indulni, ez pedig az Emil Zsecsev vagy a Boxam torna lehet.

„A fiúkkal a Sarajevo Trophy versenyen indulunk majd, amelyre augusztus 22. és 26. között kerül majd sor Bosznia és Hercegovinában. A lányok a hagyományos női versenyen, a Szilézia Openen indulnak majd szeptember elején. A Moldavian Belt után még tervezünk indulni egy eseményen, és be van iktatva egy hosszabb edzőtábor is az ifjúsági világbajnokság előtt,” nyilatkozta Ács József, az ifi csapat felkészítéséért felelős szakedző.

A Sarajevo Trophy nemzetközi versenyen szereplő magyar csapat névsora:

Férfi 57kg: Kozák Kevin

Férfi 60kg: Frank Dániel

Férfi 63,5kg: Mészáros Mirkó

Férfi 71kg: Jámbor Árpád

Férfi 75kg: Dóka Zalán

Férfi 80kg: Váradi Sándor

Férfi 92kg: Mészáros Márk

Férfi +92kg: Németh Brendon

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események