hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Gémes Levente két győzelmével már bent van a legjobb nyolc között az U22-es Európa-bajnokságon

A szófia U22-es ökölvívó Európa-bajnokság első két versenynapján összesen kilenc magyar versenyző lépett ringbe.

A nyitónap első összecsapásán Zsigó Csaba (48kg) a korábbi ifi Eb dobogós moldovai, Porombac ellen lépett ringbe. Csaba határozottan bokszolt és végig jó teljesítényt nyújtva győzött, így már csak egy mérkőzésre van a biztos éremtől.

Kovács Kruzító (60kg) a többszörös Európa-bajnok, világbajnoki érmes, olimpikon bolgár, Simeonov ellen remekült helyt állt és végig nagy csatára késztette neves ellenfelét. A mérkőzésen kiütközött a bolgár tapasztalatbéli fölénye, de Kruzító remekül küzdött az összecsapáson és értékes tapasztalatokat szerzett.

Horváth Laura (54kg) a junior Európa-bajnok, ifi Eb és vb ezüstérmes Mackie ellen lépett ringbe. Laura nagyon bátran bokszolt a mérkőzésen és ugyan a győzelmet nem sikerült megszereznie, de büszke lehet a ringben nyújtott teljesítményére.

Gémes Levente (75kg) remekül kezdte a tornát a horvát Debanic ellen és végig magabiztosan bokszolva jutott a legjobb 16 közé. Gémes menetről menetre tudta növelni a fölényét és taktikus ökölvívással kezdte meg szófiai szereplését.

Harcos Zoé (60kg) a rutinos spanyol Martinez ellen bátran küzdött és nagy csatára késztette riválisát, ám továbbjutni nem sikerült.

„A nyitónapon öt versenyzőnk lépett ringbe. Zsigó Csaba egy korábbi ifi Eb érmes versenyzővel kezdett, aki ellen sikerült remek teljesítményt nyújtani. Csaba már elején magához ragadta a kezdeményezést és több tiszta találattal menetről menetre irányította a mérkőzést, így egyhangú pontozásos győzelemmel jutott tovább.

Gémes Levi szintén jól kezdte a tornát egy jó képességű horvát ellen. Levi tartotta magát a megbeszélt taktikához és egy jó mérkőzésen sikerült egyhangú ponzozással győznie.

Kovács Kruzító egy nagy nevű bolgár versenyző ellen lépett ringbe, aki ellen egy remek mérkőzést produkált. Kruzi nem illetődött meg a nagy névtől és bátran, határozottan bokszolt, ám a rutinos bolgár most még jobbnak bizonyult.

Horváth Laura szintén szépen helyt állt az eredményes angol ellenféllel szemben. Laura bátran küzdött és igyekezett megnehezíteni Mackie dolgát, és ugyan a győzelmet nem sikerült megszereznie, de így büszkék lehetünk a teljesítményére.

Harcos Zoé szintén nagyon küzdött, de érződött a rutintalansága a meccsen, ám Zoé agyon bátran bokszolta végig a mérkőzést, ahol értékes tapasztalatokat gyűjtött.” – mondta Varsányi Áron, válogatott edző a nyitónapot követően.

A második versenynapon négy magyar húzott kesztyűt, köztük az első napon remeklő Gémes Levente.

Mezei Petra nagyon sokat fejlődött fizikailag az elmúlt egy esztendőben, és az elmúlt időszakban bizonyította, hogy 21 éves kora ellenére is képes tőle rutinosabbakat legyőzni.

Elsőre ismét komoly riválissal találta magát szembe, a szerbiai Kristina Nad-Varga, avagy Nagy-Varga Krisztina az idei Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. Petra követte az edzői utasításokat, voltak jó egyenesei, de rutinban még nem tudta felvenni a versenyt szerbiai ellenfelével szemben és az intések sem jöttek jól.

Koloszár Valentin az örmény Ruszlan Aszlikjan ellen nem számított esélyesnek, 20 esztendős versenyzőnk csak tavaly év végén tért vissza hosszabb kihagyást követően, és felnőtt magyar bajnok lett. Valentin idén egy súlyos sérülést is összeszedett, és ez ugyan

már a múlté, de még nem tudott megfelelő rutint szerezni ahhoz, hogy ilyen harcos mérkőzéseket megnyerjen.

Buza Rafael a felnőtt Európa-bajnokságon negyeddöntős volt és nagyon sok alkalommal jutott el Európa-bajnokságokon, világbajnokságokon a legjobb nyolc közé. A szerb Filip Dzida ellen esélyesnek számított, de ezúttal nem sikerült a selejtező megfelelően Rafi számára. Az első, és a második menet is nagyon kiegyenlített volt, a harmadikban sem volt túl sok ütés, mindketten jól védekeztek, de a végén a pontozók Dzidát látták jobbnak.

Gémes Levente sikeresen mutatkozott be az első versenynapon, ám nem nagyon pihenhetett Szófiában, hiszen a második napon is ringbe kellett lépnie. Erőben magasan felülmúlta román ellenfelét, Marian-Alexandru Buleu nem tudott ellene mit kezdeni, így egyhangú pontozással Gémes Levi bejutott a legjobb nyolc közé.

„A második napon Mezei Petra kezdett a szerb Nad ellen. Ezen a meccsen két hasonló képességű versenyző küzdött, ami hatalmas adok-kapok csatát eredményezett. A szerb lány talán jobban ráérzett az ütőtávra, melynek köszönhetően jobban tudta érvényesíteni akaratát.

Búza Rafael egy horvát versenyzővel találkozott és ahogy Mezei Petra meccsén, úgy itt is két hasonló képességű versenyző csatáját láthattuk. Az első menet szorosan megvolt, míg a második szorosan elment, így döntetlennel fordultak a fiúk az utolsó menetre. Mi úgy láttuk, hogy Rafi aktívabb és pontosabb volt, ám a pontozók másképp látták és a horvát versenyző jutott tovább.

Koloszár Valentin a címvédő örménnyel kezdett és sajnos az első menetben kicsit lassan kezdett, ám a folytatásban magára talált és szorossá tudta tenni a meccset. Úgy gondolom, hogy Valentin hatalmas küzdeni akarása és agresszív bunyója okozott nehéz pillanatokat az ellenfélnek, ám fordítani nem sikerült.

A nap végén Gémes Levi egy magas, balkezes román sráccal bokszolt, akit a hátsó kezes ütéseivel rendre eltalált, ezért is volt meglepő, hogy az első menet 3-2-re a románé lett. A folytatásban Levi emelt a tempón és végül erős és nagy találatokkal sikerült fordítania egy olyan meccsen, ahol többször is számolni lehetett volna a románra.” – összegezte a második versenynapot Varsányi Áron, válogatott edző

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események