hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nagy Tímea a pontszerző ötödik helyen végzett

A magyar csapat számára befejeződött az Új-Delhiben zajló női világbajnokság, miután Nagy Tímea a negyeddöntőben búcsúzott, kínai világbajnok ellenféltől kapott ki a legjobb nyolc között. Nagy Tímeának az érem így nem sikerült, de a pontszerző ötödik helyen végzett.

Nagy Tímea, akárcsak a magyar csapat többi tagja, nem találkozott könnyű ellenfelekkel ezen a világbajnokságon, Fortuna istenasszony a sorsolásnál nem volt velünk. Timi a legjobb nyolc között a korábbi világbajnok kínai Vang Lina ellen mérkőzött meg, riválisa szinte minden jelentős nemzetközi versenyt megnyert már.

Timi támadólag lépett fel a mérkőzésen, igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, és harcos bokszot mutatott be az első menetben. A kínainak voltak tisztább találatai, de minden pontozónál 10:8-ra vezetett Vang az első felvonást követően, amelyben nem voltak nagy, erős ütései.

A második menetben Timi többet bokszolt távolról, megfontoltabb volt, és taktikus etapot zártak a felek. Timi minimum ugyanannyi ütést vitt be, mint Vang ebben a felvonásban, és okosan bokszolt, egyértelműen ez volt a legjobb menete.

Kevés tiszta találat volt ebben a felvonásban, de három pontozó ismét 10:8-ra adta a menetet Vang Linának, amely ismét érthetetlen volt, miután nem volt sem rászámolás, semmilyen nagy erejű ütés. Timi harcolt az utolsó pillanatig, de ilyen hátrányból nem lehetett reális győzelmi esélye a harmadik menetben.

„Nagy Timi odatette magát, minden menetben harcolt, ahogy tudott. A pontozás értelmezhetetlen. Egyáltalán nem tükrözi a mérkőzés tényleges képét. Nagy Timi volt az utolsó versenyben levő magyar bokszoló ezen a világbajnokságon”- nyilatkozta Seres Attila a világbajnokság utolsó magyar mérkőzéséről.

A magyar csapat hetedik napi eredményei a női világbajnokságon

81kg, a 4 közé jutásért: Nagy Tímea – Vang Lina (kínai) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események