hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Pylypec döntő fölénnyel győzött ismét Litvániában

A felnőtt magyar bajnokság újdonsült aranyérmese, Pylypec Maksym ott folytatta a második versenynapon, ahol az elsőn abbahagyta a kaunasi Algirdas Socikas nemzetközi tornán. Idő előtti győzelmével így bejutott a szombati döntőbe az erős litvániai versenyen, ahol aranyesélyesként várja a folytatást.

A 2018-as U22-es Eb-bronzérmes Pylypec a tavalyi Eb-ezüstérmes walesi Garan Croft ellen döntő fölénnyel győzött az első napon, amelyet megismételt a pénteki versenynapon is. Az elődöntőben a 20 éves finn Sam Morovati volt az ellenfele, egy nagyon szimpatikus északi fiatalember, aki egyébként a bokszból is sokat tud.

A mai napon az is kiderült, hogy Morovati még nem tud eleget a sportágunkból, Pylypec ellen megbukott a vizsgán. Már az első menetben is versenyzőnk irányította a küzdelmet, agresszívan ment előre, sokat talált, de ezt a nyitányt a finn még átvészelte. Pylypec a második menetben eldöntötte az összecsapást, előbb számoltatott ellenfelére, majd le is ütötte a finnt. Morovati padlózása után a mérkőzésvezető beszüntette az egyoldalú küzdelmet, így az észt Kamanyin ellen döntőzhet Pylypec.

A magyar csapat második napi eredménye:

71 kg, elődöntő: Pylypec Maksym – Sam Morovati (finn) – döntő fölényes győzelem a második menetben

A magyar csapat harmadik napi párosítása:

71 kg, döntő: Pylypec Maksym – Pavel Kamanyin (észt)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események