hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Oláh, Horváth és Nileborg is döntős a lazarevaci Greteast Openen

Az ifjúsági válogatott Szerbiában versenyez a Greatest Open elnevezésű versenyen egy Lazarevac nevű kisvárosban. Az első nap két magyar győzelmét követően hárman is sikerrel zárták a második versenynapot a szerbiai eseményen, amelyen nyolc ország szerepel, és remekül szolgálja az ifjúsági Európa-bajnokságra való felkészülést.

Oláh Levente, junior Európa-bajnokunk ezúttal az utolsó pillanatig bokszolt, de egyhangú pontozással győzte le szerb ellenfelét, aki igyekezett tördelni a mérkőzést. Horváth Ricsi ezúttal is odatette magát, felőrölte a sokkal rutinosabb hazai riválist, Moszorinszki korábban jelentősebb nemzetközi eredményeket ért el, nem bírta a magyar nyomást. Nileborg Krisztián pedig junior Eb-aranyérmeshez méltóan nagyon könnyedén intézte el a következő hazai bokszolót.

Valószínűleg ez a három szerbek elleni siker szerepet játszhatott Tóth Adrián mérkőzésén, mert ő is hazaival bokszolt, de a helyi pontozók nem neki adták ezt a megnyert mérkőzést. Frank Dániel, az ötödik ringbe lépő magyar, elsőévesként majdnem legyőzte a bolgárok legjobb ifijét, a junior Eb-bronzérmes Kosztovot.

„Frank Dani taktikai bokszot csinált egy technikás, és rutinos bolgár ellenféllel szemben. Jól bokszolt, nagyon szoros mérkőzés volt, de megosztott pontozással kikaptunk. Oláh Levi szerb ökölvívóval bokszolt, aki nagyon jól tartotta az ütőtávot, próbálta versenyzőnket lefogni. Levi lendületét, felütéseit azonban nem bírta, így egyhangú pontozással megnyertük ezt a mérkőzést. Horváth Ricsi hazai ellenféllel bokszolt, ismét ment előre, ő volt a kezdeményezőbb, így pontozással megnyertük a mérkőzést. Nileborg Krisztián egyhangú pontozással nyert szerb ellenfele ellen, mindenre reagált időben, így nem volt kérdés az ő győzelme ebben a párban. Tóth Adrián is egy hazaival bokszolt, szerintem megnyertük ezt a mérkőzést, versenyzőnk sokkal többet talált, de a szerb ökölvívó kezét emelték a magasba. Nem nagyon értettem ezt az eredményt”- értékelt Ács József a második versenynapot követően.

A magyar csapat második napi eredményei:

57kg: Frank Dániel – Konszantin Kosztov (bolgár) 2:3

60kg: Oláh Levente – Filip Dzida (szerb) 5:0

63.5kg: Horváth Richárd – Strahinja Moszorinszki (szerb) 3:2

71kg: Nileborg Krisztián – Dimitrije Andrejevics (szerb) 5:0

80kg: Tóth Adrián – Szrdjan Teofilovics (szerb) 1:4

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események