hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

III. EURÓPA JÁTÉKOK, KRAKKÓ 2023 – Bernáth Attila

Csapatbemutató – BERNÁTH ATTILA

A III. Európa Játékok június 20-án rajtol a lengyelországi Krakkóban. Tizenegy fős magyar csapat vehet részt az ökölvívó tornán, amely egyben az első kvalifikációs esemény is lesz a 2024-es párizsi olimpiára. Nézzük egyenként a magyar indulókat.

Bernáth Attila 2017-ben és 2018-ban egyaránt döntőbe jutott az ifjúsági Európa-bajnokságokon – utóbbit meg is nyerte. Immáron négy és fél év felnőtt rutinnal a háta mögött fut neki az Európa Játékoknak, az év legfontosabb eseményének, ahol az olimpiai kvótához a döntőbe kell jutnia.

A debreceni Bocskai Emlékversenyeken Attila rendre kiválóan szerepelt hazai környezetben, már 2019-ben is megnyerte az eseményt, de idő kellett ahhoz, és sok mérkőzés, hogy minden helyzetet tudjon kezelni, megismerje az ellenfeleket valamint, hogy külföldön is sikeresebb legyen.

Attila két világbajnokságon szerepelt eddig, Belgrádban a legjobb tizenhatig jutott, ott volt a tavalyi felnőtt Európa-bajnokságon is, ahol csak a későbbi győztes spanyol Martin Molina állította meg. Azóta már visszavágott az Eb-címvédő spanyolnak, és több tornagyőzelemmel jelezte a fejlődését.

Bernáth Attila adatlapja:

Születési idő: 2000. február 4.

Születési hely: Debrecen

Magasság: 163 cm

Súly: 51 kg

Edző: Rácsai András

Klub: DVSC

Lakhely: Debrecen

Alapállás: jobbkezes

Ökölvívó példakép: Papp László

Hobbi, szabadidős tevékenység: pihenés, labdarúgás

Kedvenc étel: brassói aprópecsenye

Kedvenc zene: Azahriah – 3 korty

Kedvenc film: Titanic

Kedvenc színész: Leonardo DiCaprio

Átlagos edzésidő hetente: 10 óra

Összes mérkőzésszám: 108

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események