hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

III. EURÓPA JÁTÉKOK, KRAKKÓ 2023 – Pilipec Makszim

Csapatbemutató – PILIPEC MAKSZIM

A III. Európa Játékok június 20-án rajtol a lengyelországi Krakkóban. Tizenegy fős magyar csapat vehet részt az ökölvívó tornán, amely egyben az első kvalifikációs esemény is lesz a 2024-es párizsi olimpiára. Nézzük egyenként a magyar indulókat.

Pilipec Makszim az ukrajnai donyecki régóban született, és tizenkét évesen ismerkedett meg a sportággal. Öt évvel később már ukrajnai ifjúsági tornákon szerzett érmeket, és első jelentős sikere volt egy ezüstérem az U22-es országos bajnokságon 2015-ben.

2017-ben már megnyerte az ukrán U22-es nemzeti bajokságot, abban az évben a litvániai Algirdas Socikas tornán is a csúcsra ért, így megkapta a lehetőséget a nagyobb eseményeken is. A 2018-as romániai U22-es Európa-bajnokságon három győzelmet húzott be, és végül bronzéremmel távozhatott a versenyről.

2017-től az ukrán felnőtt bajnokságokon is rendre ezüstöt, illetve bronzérmet szerzett, nemzetközi tornákat nyert meg, de a donyecki helyzet miatt Budapesten folytatta a karrierjét, amelyet tavaly magyar bajnoki címmel nyitott.

A litván Socikas torna idei megnyerését követően a taskenti világbajnokságon is jól szerepelt, csak a japán vb-címvédő Szevon Okazava győzte le egy nagyon szoros, kicsit véleményes összecsapáson. Pilipec a magyar csapat egyik rutinos tagja lett a honosítással, az Európa Játékokon pedig a legjobb négy közé kell kerülnie az olimpiai kvótához.

Pilipec Makszim adatlapja:

Születési idő: 1996. március 29.

Születési hely: Dobropolje, Donyeck régió, Ukrajna

Magasság: 182cm

Súly: 71 kg

Edző: Tóth Zsolt

Klub: átigazolás alatt

Lakhely: Hódmezővásárhely

Alapállás: jobbkezes

Ökölvívó példakép: Floyd Mayweather; Connor McGregor

Hobbi, szabadidős tevékenység: pihenés

Kedvenc étel: guacamole tojással és lazaccal

Kedvenc zene: Eminem – Lose Yourself

Kedvenc film: Legenda vagyok; Idő; 50 első randi

Kedvenc színész: Will Smith; Adam Sandler

Átlagos edzésidő hetente: 12 óra

Összes mérkőzésszám: 280

Ökölvívást kezdte: 2008

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események