hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Európa Játékok

Bernáth Attila a legjobb tizenhat közé jutott az Európa Játékokon

Két magyar győzelmet követően Bernáth Attila is sikerrel vette az első akadályt az Európa Játékokon, és Veres Rolandot, valamint Kovács Ricsit követően szintén a legjobb tizenhat közé jutott.

Bernáth Attila az 51kg-os súlycsoportban versenyez, amelyen húsz ökölvívó harcol a két olimpiai repülőjegyért. A délutáni programban Attila egy rutinos, immáron 30 esztendős, és profi karriert építgető izraeli ökölvívóval találkozott.

David Alaverdian Izraelt képviseli, de Örményországban született, és az ottani bokszkultúrán nevelkedett. 2011 óta járja a nemzetközi versenyeket, de az első menetben semmi sem látszódott ebből, Attila más tempóban bokszolt, és 4:1-re nyerte meg a nyitó három percet. Alaverdian is nagyobb tempót diktált a második menetben, de több találata Attilának volt, így jelentős előnnyel fordult a záró felvonásra.

A harmadik menetben Attila kicsit visszavett a ritmusból, ez a felvonás el is ment, de a győzelmét ekkor már nem fenyegette semmi sem. Következő ellenfele a legjobb tizenhat között az azeri Maszud Juszifzada lesz, aki ellen bőben van törleszteni valója.

„Az első menetben azt éreztem, hogy meg tudom oldani, és úgy gondolom, jól ment a boksz. A második menetben egyszer egy nagyobb ütéssel eltalált, amelyen meg is lepődtem, de igazából csak az az egy találata volt. Ezt a menetet is sikerült megoldanom, a harmadikban egy kicsit elfáradtam, de kezdésnek nagyon jó mérkőzés volt,” – nyilatkozta Bernáth Attila a győzelmét követően.

Férfi 51kg, a 16 közé jutásért:

Bernáth Attila – David Alaverdian (izraeli) 4:1

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események