hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

3. Európa Játékok

Lakotár Hanna és Hámori Luca is győzelemmel nyitott az Európa Játékokon

A krakkói Európa Játékokon három további sikert könyvelhetett el a magyar csapat a második versenynapon. A lengyelországi eseményen Bernáth Attilát követően Lakotár Hanna, és Hámori Luca is győzött, így mindannyian a tizenhat közé jutottak.

Lakotár Hanna lépett elsőként ringbe a magyar csapat tagjai közül az esti programban, ellenfele a 2021-es ifjúsági Európa-bajnokság ezüstérmese, a cseh Claudia Totova volt. Hanna magabiztosabban kezdett, mint két évvel fiatalabb ellenfele és remekül tartotta a megbeszélt taktikát, amelynek az eredménye egy tiszta győzelem lett. Hanna mindhárom menetet hozta, így a következő körben a világbajnok török Hatice Akbas ellen meccselhet.

Hámori Luca szintén cseh ellenféllel csapott össze, Marketa Tojnarova nem tartozik a rutinos ökölvívók közé, ezért bíztunk a következő sikerben. Luca semmit sem bízott a véletlenre, azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és az első menetet követően még fokozta a tempót. A második menetben mindketten kaptak egy-egy intést, de ez nem zavarta meg Lucát, szintén könnyedén jutott be a legjobb tizenhat közé, ahol a norvég Madeleine Angelsen vár majd rá.

Sajnos Akilov Pylypnek nem sikerült a győzelem, a VB-bronzérmes, ex-orosz szerb Vladimir Mironchikov ellen a lehető legszorosabban kapott csak ki.

„Úgy mentem fel a ringbe, hogy csak a megbeszélt taktikára összepontosítottam, csak ez járt a fejemben. Úgy éreztem, hogy minden menetben jobb voltam egy kicsit a cseh lánynál, de azért volt egy kis kétely bennem, hogy biztosan nyertem-e. A török világbajnok lány jön, de mindent meg fogok tenni a sikerért,”- nyilatkozta Lakotár Hanna győzelmét követően.

„Az első menetben azt éreztem, hogy egy kicsit eluralkodott rajtam a stressz, de menetről menetre egyre jobban ment a boksz. A harmadik menetre már teljesen le tudtam nyugodni, és higgadtan bokszoltam. Első mérkőzésnek jó volt, megyünk tovább. A következő mérkőzésemen már az elejétől fogva maximálisan koncentrálnom kell, nem engedhetek meg egy laza első menetet. Nagy küzdelemre számítok, de úgy gondolom, meg tudom verni Angelsent,” – mondta Hámori Luca a sikeres nyitány után.

A második nap eredményei:

Női 54kg, a 16 közé jutásért:

Lakotár Hanna – Claudia Totova (cseh) 4:1

Női 66kg, a 16 közé jutásért:

Hámori Luca – Marketa Tojnarova (cseh) 5:0

Férfi 51kg, a 16 közé jutásért:

Bernáth Attila – David Alaverdian (izraeli) 4:1

Férfi 80kg, a 16 közé jutásért:

Akilov Pylyp – Vladimir Mironchikov (szerb) 2:3

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események