hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

3.Európa Játékok

Szép volt, Luca!!

Hámori Luca második győzelmét követően egy lépésre van az olimpiai kvótától

Az Európa Játékok negyedik versenynapján Hámori Luca volt a délutáni programban a ringbe lépő versenyzőnk, és a 22 éves tehetség nemcsak mindent megtett a végső győzelemért, de az ő kezét emelték fel a magasba. Luca így, akárcsak Kovács Ricsi, már csak egyetlen lépésre van az olimpiai kvótától.

Az U22-es Eb-ezüstérmes Luca ezúttal kiválóan kezdett egy rutinos norvég, Madeleine Angelsen ellen, és sikeresen tartotta távol északi ellenfelét az első menetben.

Luca a második menetben ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta, magabiztosan jöttek az ütései, megelőzte a norvégot, és jelentős előnnyel fordulhatott az utolsó három percre. A sikert nem engedte ki a kezéből, így a legjobb nyolc között egy korábbi ukrán világbajnok veteránt búcsúztató hollanddal, a 20 éves Luna Beeloo ellen bokszol az olimpiai kvótáért.

”Nagyon boldog vagyok, hogy már két mérkőzést sikerült nyernem, és tudatában vagyok, hogy már csak egyetlen lépés választ el a gyermekkori álmomtól. Tudom, még az a mérkőzés előttem van, és minden meg fogok tenni azért, hogy elérjem ezt a sikert és kvótát szerezzek az olimpiára. Szerencsés a sorsolásom, élni akarok a lehetőséggel természetesen.

Szerencsére nagyon jól tudtam kezdeni, és az első két menetben folyamatosan irányítottam, pontos egyeneseket indítottam. A harmadik menetben volt egy intésem, a másodikban a norvég lánynak, valóban sokat birkóztunk, de az esetek többségében nem én fogtam. Az elejétől kezdve hosszú bal-, és jobbegyeneseket kellett ütnöm, amely nagyon bevált, és ezeknek köszönhetően sikerült győznöm ma,” – nyilatkozta Hámori Luca a második sikerét követően.

Női 66kg, 8 közé jutásért:

Hámori Luca – Madeleine Angelsen (norvég) 5:0

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események