hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

3.Európa Játékok

Bernáth Attila a legjobb nyolc közé jutott az Európa Játékokon

Az esti programban Lakotár Hanna kezdte meg a sort, a török világbajnok és U22-es Eb-aranyérmes Hatice Akbas ellen lépett ringbe a legjobb tizenhat között, miután cseh ellenfelét legyőzte. Hannának nagyon nehéz feladat jutott, a súlycsoport egyik legnagyobb esélyese várt rá, de igyekezett a megbeszélt taktikát követni. Akbas minden menetben annyival volt jobb, hogy a maga javára fordítsa a mérkőzést, így a bravúr sajnos elmaradt, de a 22 éves Hanna egy győztes mérkőzéssel és sok rutinnal gazdagodott ezen az Európa Játékokon.

Bernáth Attila a tavalyi lengyelországi nemzetközi tornán kikapott azeri ellenfelétől, így Maszud Juszifzada ellen volt törleszteni valója az Európa Játékokon. Az első mérkőzését magabiztosan megnyerő Bernáth kiválóan kezdett, koncentrált volt és minden pontozónál elvitte a nyitó három percet.

Attila a második menetet is uralta és érződött a rendkívül rutinos Juszifzada nem tud ritmust váltani. Ez olyannyira nem ment neki, hogy a harmadik menetben is Attila akarata érvényesült, aki ezúttal maximálisan tudott koncentrálni az utolsó pillanatig, így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol egy szintén nagyon rutinos bunyós, az olasz Federico Serra ellen bokszolhat.

Kiss Levente hosszú kihagyás és sérüléseket követően tért vissza a nemzetközi vérkeringésbe, de ez cseppet sem látszott rajta a lengyel Mateusz Bereznicki elleni mérkőzésen. A lengyel rivális rengeteg felkészülési tornán vett részt sikerrel, de nem tudott érdemben hozzászólni az első menethez. Levi jól bokszolt, a harmadik menetben már a lengyel is mutatott valamit, és sajnos nem a mi versenyzőnk kezét emelték a magasba…

”Azt beszéltük meg az edzőkkel, hogy kintről oldjuk meg, amely be is jött teljes egészében, és mindhárom menetet sikerült megnyernem. Legutóbb kikaptam tőle, így ez most nagy siker, de fontos mérkőzés jön, megyünk tovább az úton,” – nyilatkozta Bernáth Attila a mai második sikerét követően.

Női 54kg, 8 közé jutásért:

Lakotár Hanna – Hatice Akbas (török) 0:5

Férfi 51kg, 8 közé jutásért:

Bernáth Attila – Maszud Juszifzada (azeri) 5:0

Férfi 92kg, 8 közé jutásért:

Kiss Levente – Mateusz Bereznicki (lengyel) 2:3

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események