hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Petrimán Patrícia már érmes a junior Európa-bajnokságon

Gratulálunk a junior EB vasárnapi hőseinek, Petrimán Patríciának, Rába Noéminek és Váradi Sándornak

A magyar csapat tagjai közül hatan voltak érdekeltek a harmadik versenynapon, közülük elsőként Petrimán Patrícia lépett szorítóba, és nem számíthatott könnyű mérkőzésre a spanyol Claudia Alcaniz ellen, de uralta az összecsapást és búcsúztatott egy korábbi Eb-érmest. Patrícia ezzel a legjobb négy közé jutott, és már biztosan egy érem kerül a nyakába.

Rába Noémi remekül kezdte az évet és új súlycsoportjában is képes volt maradandót alkotni, a litván Jakimova erőben felvette vele a versenyt, de szerencsére versenyzőnk technikailag jobbnak bizonyult.

Váradi Sándor ebben az évben nagyon kiemelkedő eredményeket ért el, és litván riválisát oktatta a mai napon.

”Hosszú napon vagyunk túl, az Európa-bajnokság harmadik napja nagyon kemény volt mindannyiunknak. Petrimán Patrícia nyitotta a sort, pontos ütésekkel biztosította a győzelmet a mai napon, így ő már biztosan érmes a versenyen.

A délutáni programban sem Mailát András, sem pedig Bozai Gyula nem tudta megvalósítani az előzetesen megbeszélteket, így mindketten pontozásos vereséget szenvedtek horvát és német ellenfeleikkel szemben.

Rába Noémi volt az esti program első magyar érdekeltje, aki egy végletekig kiélezett mérkőzésen győzte le litván ellenfelét. Váradi Sándor imponáló győzelmet aratott, litván ellenfele ne tudott vele mit kezdeni, míg Bodnár Bence nagyon keményen harcolt, de a mai sikerhez ez kevésnek bizonyult,” – mondta Törteli Ferenc a harmadik versenynapot követően.

Női 46kg, a 4 közé jutásért:

Petrimán Patrícia – Claudia Alcaniz (spanyol) 5:0

Női 54kg, a 8 közé jutásért:

Rába Noémi – Jelizaveta Jakimova (litván) 3:2

Férfi 63kg, a 16 közé jutásért:

Mailát András – Matija Berend (horvát) 0:5

Férfi 70kg, a 8 közé jutásért:

Bozai Gyula – Festim Nimani (német) 0:5

Férfi 75kg, a 8 közé jutásért:

Váradi Sándor – Kevinas Adamonis (litván) 5:0

Férfi 80kg, a 8 közé jutásért:

Bodnár Bence – Nikita Prohovskis (lett) 1:4

Közelgő események