hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Egy ezüst és öt bronzérem a serdülő EB-n

Véget ért a maribori serdülő Európa-bajnokság, a magyar válogatott hat éremmel térhet haza.

A pénteki finálékban a 70 kilogrammos Sas Dániel képviselte hazánkat, aki nagy csatára késztette az ukrán Kiril Bondarenkot. Sas ezüstérmet szerzett, Törő Eszter, Tallósi Vanessza, Fazakas István, Vastag Béla és Domján Alex bronzéremmel zárt.

A szlovéniai eseményen közel 400 versenyző húzott kesztyűt, a magyar serdülő válogatott 19 fővel érkezett a tornára, melynek legfőbb célja a tapasztalatszerzés volt. Dorkó Péter, serdülő szakágvezető csapata összesen 14 győztes mérkőzést vívott a tornán és öt éremmel térhet haza Mariborból.

„Előzetesen elfogadtam volna az öt érmet, így utólag azonban azt gondolom, hogy lehetett volna több is. Összességében elégedettek lehetünk, sok tapasztalattal gazdagodtak a fiatal versenyzők. Sas Danira nagyon büszke vagyok, remekül harcolt a döntőben és egy pillanatra sem adta fel a mérkőzést. Az ukrán ma jobb volt, de van idő a fejlődésre. Ezúton szeretném megköszönni Turós Arnoldnak, hogy az egész évet végig dolgozta a korosztályos válogatott mellett. Köszönet Huszár Árpádnak a rengeteg segítségért, és Ráth Miklósnak, aki ezúttal is áldozatos, nélkülözhetetlen munkát végzett,” – nyilatkozta a kontinenstorna végén Dorkó Péter, serdülő szakágvezető

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események