hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kapcsos Vivien megnyerte a Szilézia Opent

A lengyelországi Gliwicében zajló Szilézia Open csütörtöki napján a junior 75 kilogrammos Kapcsos Vivien idő előtti győzelmet aratott a lengyel Chudon ellen, mellyel megnyerte a nemzetközi tornát. Nyögéri Sára a junior 52 kilósok mezőnyében ezüstérmet szerzett, míg Horváth Laura meggyőző sikerrel jutott be az ifjúsági 52 kilós fináléba.

„Nyögéri Sára jól bokszolt a döntőben, de a francia versenyző most még jobb volt nála. Sára ma is megtett mindent a győzelemért, büszke lehet erre az ezüstéremre. Kapcsos Vivien eredetileg 70 kilóban bokszolt volna, de mivel ott nem lett volna másik versenyző, ezért egy súllyal feljebb próbálkozott, aminek tornagyőzelem lett az eredménye. Vivien taktikusan és jól bokszolt, melynek köszönhetően a harmadik menetben lezárta a döntőt. Horváth Laurától azt kértem a lengyel elleni meccs előtt, hogy ne hagyja a döntést a bírókra. Ezért is határozottan állt bele a meccsbe, jobb és erősebb volt az ellenfelénél, így alig egy perc után lezárta az összecsapást.

Laura holnap egy ukrán versenyzővel bokszol a döntőben. A feladat természetesen nehezebb lesz a mainál, de nem megoldhatatlan. Szira Zsófia pedig az EB döntő visszavágóját bokszolja a német versenyző ellen. Itt is bizakodóak vagyunk.” – mondta Ráth Miklós, utánpótlás válogatott edző

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események