hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nyíregyháza rendezi meg az idei ifjúsági és junior országos bajnokságot

Az ifjúsági és a junior magyar válogatott kiemelkedően szerepelt ebben az esztendőben a

nemzetközi porondon, most a hazai megmérettetés következik legjobbjaink számára. A korosztályos ifjúsági és junior országos bajnokság Nyíregyházán, szeptember 28-án veszi kezdeték, és október elsején ér véget.

A juniorok között a 2007-es, valamint a 2008-as korosztály képviselői indulhatnak, míg az

ifjúságiak mezőnyében a 2005-ös, és a 2006-os ökölvívók bokszolhatnak majd. A verseny

minden hivatalos női és férfi súlycsoportban megrendezésre kerül, így összesen 51 bajnokot

avatnak a Continental Arénában.

Törteli Ferenc vezetésével a magyar csapat négy éremmel zárta a junior Európa-bajnokságot, amelyet első alkalommal a romániai Ploiesti városa rendezett meg július második felében.

Budai Flóra karrierje eddigi legjobb eredményét érte el a romániai junior Európa-bajnokságon, ahol aranyérem került a nyakába. Kapcsos Vivien szintén káprázatosan bokszolt, ezüstérmet vehetett át a junior Európa-bajnokságon, míg azóta megnyerte a

lengyelországi Szilézia Opent. Nyögéri Sára és Petrimán Patrícia bronzéremmel zárta az eseményt, így a magyar delegáció négy medáliával térhetet haza.

A 17-18 évesek csapata remekelt a május eleji jereváni ifjúsági Európa-bajnokságon, amely

az elmúlt másfél évtized legsikeresebb eseménye lett. A magyar éremtermés összesen egy

arany-, négy ezüst-, és kettő bronzérem lett ezen a fantasztikus ifjúsági Európa-bajnokságon. Jerevánban a 14 induló ifjúsági versenyzőnkből hét érmes lett, öten pedig a döntőbe is eljutottak a korosztályos Európa-bajnokságon.

Szira Zsófia ifjúsági Európa-bajnoki címe egy súlyos balesetet követően született, a 18 éves tehetség nemcsak felgyógyult a verseny kezdetére, deminden korábbi esélyest le is győzött, így karrierje legjobbját érte el. Azóta pedig döntő fölényes győzelmekkel szerezte meg az aranyérmet a Szilézia Openen.

A korosztályos Európa-bajnokságokat követően sem pihent a junior és az ifjúsági válogatott,

hiszen több eseményen is szerepeltek. Váradi Sándor egy romániai aranyéremmel melegített a junior magyar bajnokságra, ahol újabb nagy csatákra számíthat. Zsigó Csaba, Kozák Kevin, Oláh Levente, és Nileborg Krisztián aranyérmes lett a Moldavian Belt tornán az ifik között, utóbbi a torna legjobb versenyzőjének járó különdíjat is bezsebelte.

A nyíregyházi eseményen tehát, már a nemzetközi porondon is bizonyított fiatalok lépnek szorítóba a magyar-bajnoki érmekért.

A rendezvény hivatalos sajtótájékoztatója szeptember 22-én 11:00 órakor kerül megrendezésre, a nyíregyházi Polgármesteri Hivatalban.

Az esemény fővédnökei Dr. Szabó Tünde Országgyűlési képviselő és Kurtucz Csaba, a

Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke lesz.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események