hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Törteli Ferenc: Kíváncsian várom a juniorok mennyit fejlődtek az elmúlt hónapokban

Az ifjúsági és junior országos bajnokság holnap kezdődik Nyíregyházán. Ács Józsefet

követően Törteli Ferenc is kifejtette a véleményét az esélyekről. A junior korcsoportban nagyon magas az indulói létszám és remélhetőleg ez majd minőséggel is párosul az elkövetkező sűrű napokban.

A Magyar Utánpótlás Kupa volt az első válogató verseny a junior Európa-bajnokság előtt, míg a nemzetközi porondon a korcsoport legjobbjai Romániában, Lengyelországban, Csehországban, valamint a Bornemissza emlékversenyen is ringbe léptek. A junior válogatott remek nemzetközi eredményeket ért el, de a korosztályos világbajnokság még ezután következik.

„A nevezések alapján idén ismét népes táborra kell számítani az országos bajnokságon, nagyon sok junior nevezett. Bízom benne, hogy mindenkinek sikerült felkészülni tudása szerint, becsületesen, mivel ez lesz az egyik fő válogatóverseny a

junior világbajnokság előtt. Nagyon kíváncsian várom, hogy az elmúlt időszakban, illetve a junior Európa-bajnokságot követően ki mennyit fejlődött. Nagyon várom, hogy ki tud meglepetést okozni, és lesznek-e visszatérők.

A 46 kilóból fellépő Farkas Lajos és Báder Romeó lehetnek a legnagyobb kihívói a serdülő Eb-ezüstérmes Körömi Ábelnek. Az 50 kilóban is sokkal népesebb mezőny nevezett, mint az Utánpótlás Kupán, így Gombai Dominiknak minden bizonnyal nagy meccseket kell vívnia, többek között Sinka Botond, és Zlenko Olekszandr is méltó

ellenfelek lehetnek.

A legnépesebb mezőny az 57 kilóban gyűlt össze, és tippelni is nehéz lenne a végkimenetelre. A 60 kilogramm szintén izgalmasnak ígérkezik, Horváth Szabolcs, Leiner Krisztián, Brázovics Tamás, és Buzás Róbert egyaránt esélyes ebben a súlycsoportban.

A nagyobb súlycsoportokban kevesebb volt a változás, a 63kg-ban, és a 66kg-ban is

az Utánpótlás Kupa döntőinek visszavágóit várom. Kíváncsian várom, hogy ki lesz majd Váradi Sándor és Bodnár Bence fő kihívója a 75kg-ban, valamint a 80kg-ban.”- nyilatkozta Törteli Ferenc, junior szakágvezető az országos bajnokságot megelőzően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események