hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Gombai Dominik a négy között és érmes Jerevánban!

A jereváni junior világbajnokságon a magyar csapat egyik legfiatalabbja, a 15 esztendős Gombai Dominik sikerrel vette a mai akadályt, így már biztosan érmes Örményországban.

Gombai Dominik egy nagyon könnyed győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé, ahol frissen várta görög ellenfelét, és a várakozásoknak megfelelően Achilleasz Cepidisz nem tudta felvenni a ritmusát. Gombai magabiztosan bokszolt az első másodpercektől, görög ellenfele nem tudott a mérkőzés alatt ritmust váltani, így az elsőéves junior ökölvívónk egyhangú pontozással hozta le a negyeddöntőjét, így már biztosan érmes.

Horváth András két győzelmet aratott ezen a junior világbajnokságon, ezzel a legjobb nyolcig menetelt, de ez sajnos egyben a végállomást is jelentette számára. Az előző mérkőzésén, a kirgiz Ergesov ellen apait-anyait bele kellett adnia, így a lengyel Igor Soczowka frissebbnek bizonyult a mai napon.

Petrimán Patrícia és Nyögéri Sára is remekelt a korosztályos Európa-bajnokságon idén, valamint sikerrel kezdték a jereváni világbajnokságot is. A negyeddöntő azonban a végállomást jelentette ezúttal, orosz, és görög riválisaik a mai napon jobbnak bizonyultak.

A magyar csapat tagjai közül Budai Flóra már biztosan érmes volt a sorsolást követően, Gombai Dominik sikerével pedig már két medália garantált Jerevánban. A világbajnokságon holnap még hárman érhetnek révbe a negyeddöntők alatt.

„Véget ért a hatodik selejtezős nap, ahol a tét a legjobb négy közé jutás volt. Gombai Dominik nyitotta a sort, aki remek ökölvívást bemutatva rendre megelőzte görög riválisát, leforgott róla, így megnyugtató előnnyel fordultunk a harmadik menetre. Szép vívó bokszot mutatott be, az utolsó menetben is a mi srácunk akarata érvényesült, így egyhangú pontozással jutott be a legjobb négy közé.

Horváth András már a harmadik mérkőzését vívta ezen a világbajnokságon, ellenfele sajnos összeszedettebb volt, de úgy gondolom, hogy a vezetőbíró alaposan befolyásolta a meccs eredményét a működésével.

Délután a hölgyeké volt a főszerep, Petrimán Patrícia nagy iramú, izgalmas összecsapást vívott az orosz ellenfelével szemben, de sajnos a végén nem a mi lányunk örülhetett.

Nyögéri Sára zárta a mai sort, egy roppant erős, és képzett görög lány volt az ellenfele és ez egyelőre még túl nagy falatnak bizonyult. Csak gratulálni tudok a mai ringbe lépőknek, mindent megtettek, kiválóan küzdöttek-” – nyilatkozta Törteli Ferenc a junior világbajnokság hatodik napjáról.

A magyar csapat hatodik napi eredményei a junior világbajnokságon:

Női 46kg, negyeddöntő: Petrimán Patrícia – Anasztaszija Tyunyina (orosz) 0:5

Női 50kg, negyeddöntő: Nyögéri Sára – Maria Georgopulu (görög) – feladta a harmadik

menetben

Férfi 50kg, negyeddöntő: Gombai Dominik – Achilleasz Cepidisz (görög) 5:0

Férfi 54kg, negyeddöntő: Horváth András – Igor Soczowka (lengyel) 0:5

A magyar csapat hetedik napi párosításai a junior világbajnokságon:

Női 57kg, negyeddöntő: Varga Sára – Szevara Mamatova (üzbég)

Férfi 52kg, negyeddöntő: Benedek Péter – Aren Haratjan (örmény)

Férfi 75kg, negyeddöntő: Váradi Sándor – Vlagyimir Dranko (orosz)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események