hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Törteli Ferenc értékelte a junior világbajnokságot

A jereváni junior világbajnokság zárónapján Törteli Ferenc értékelte a magyar csapat teljesítményét, amely két bronzéremmel, valamint hat ötödik helyezéssel kiemelten jól szerepelt ezen a világbajnokságon.

A junior világbajnokságon a 2007-ben, valamint a 2008-ban született ökölvívók vettek részt,

összesen 58 nemzet képviselői szerepeltek az örmény fővárosban. Több mint 300 ökölvívó

vett részt a tíznapos, hosszú eseményen, összesen 100 női és 231 férfi küzdött a junior a tornán.

A jereváni junior világbajnokságon Gombai Dominik és Budai Flóra az elődöntőbe jutott, így mindketten érmesként vághattak neki a nyolcadik versenynapnak. Mindketten vereséget

szenvedtek rutinos riválisokkal szemben, így a magyar csapat két bronzéremmel zárta az

örményországi kirándulást.

„A junior világbajnokság a döntők előtt ugyan véget ért a számunkra, de a két érem is szép teljesítmény, és az elődöntőkben is mindent megpróbáltak a versenyzőink.

Budai Flóra orosz ellenfele az elődöntőben sokkal magasabb volt, Flóra végig vehemensen

támadott Frolova ellen, próbált ütőtávon belül maradni, és közelről találni. Flóra az utolsó menetben nagy rohamokat indított, a mérkőzésvezető számolt is az oroszra, de már nem tudtuk megfordítani ezt a mérkőzést. Remekül bokszolt, küzdött, büszke vagyok rá.

Gombai Dominik erőn felül teljesített ebben az évben elsőéves juniorként. Az elődöntőben egy ismerős örmény várt rá, akivel a korosztályos Európa-bajnokság negyeddöntőjében is találkozott. Örményországban mindig nagyon nehéz egy hazai ellen bokszolni, az első menet nagyon kiélezett volt, a másodikban sajnos beleléptünk egy nagyobb pofonba, de Dominik bronzérme kiváló eredmény volt a Vb-n.

Összességében két bronzzal, és hat pontszerző ötödik helyezéssel zártuk ezt a junior világbajnokságot. Úgy gondolom, hogy ez egy remek teljesítmény volt a csapattól, sok mérkőzést nyertünk meg, és sok tapasztalatot gyűjtöttek a versenyzőink. Köszönetet szeretnék mondani minden résztvevőnek az alázatos munkájáért, valamint a klubedzőknek, akik a hétköznapokban ilyen kiválóan dolgoznak a versenyzőkkel, segítenek nekik mindenben, motiválják őket.” – nyilatkozta Törteli Ferenc a junior világbajnokságot követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események