hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nagy Tímea: Nagyon sokat köszönhetek a sportágnak, 18 évet versenyeztem.

A 100. Papp László felnőtt országos bajnokság döntőit követően az elmúlt másfél évtized

legsikeresebb női ökölvívója, Nagy Tímea letette a bokszkesztyűt, magyar bajnoki címmel búcsúzott az amatőr boksztól.

Nagy Tímea több mint másfél évtizeddel ezelőtt indult először nemzetközi versenyen, kétszer szerzett világbajnoki bronzérmet, a női Vb-k történetében ő az utolsó magyar, akinek ez sikerült. A 2022-es felnőtt női Európa-bajnokságon ő szerezte még a magyar csapat egyetlen érmét, egy bronzot.

Nagy Tímea egy kiváló sportkarrier végére tett pontot azzal, hogy tizenhatodik magyar bajnoki címét szerezte meg december közepén. Ez az országos bajnokság volt az utolsó a pályafutása során, amelyen Timi a 18 éves Komjáthi Nóra ellen mindent beleadott, szívvel-lélekkel vívta utolsó mérkőzését, és döntő fölénnyel győzött.

„A kvalifikációs torna után rengeteg dolog kavargott bennem. Nem éreztem azt, hogy tapasztalatilag vagy testileg ne tudnám megcsinálni a felkészülést, és akár kijutni az olimpiára, de az életem már nem csak az ökölvívás körül forgott az elmúlt időszakban, hanem a munkáim, valamint a család is nagyon fontos volt.

Mostanában nem volt túl sok szerencsém az ökölvívással, így úgy gondolom, ha ki is jutottam volna az olimpiára, ott az éremszerzés nem lett volna reális, természetesen nem az életkorom miatt. Egyszerűen jobb ellenfelek vannak, nagyon sokat gyorsult az ökölvívás és nagyon sok munkám volt az eredményekben, ami lehet, hogy másnak semmi.

Amikor elkezdtem bokszolni, álmomban sem gondoltam, hogy nekem sikerülhet, mert már az alkalmassági sem volt biztos, hogy egyáltalán megkapom. Tizennyolc évet versenyeztem, többet, mint a fél életem.

Február másodikára ki volt írva egy 8×2 perces profi mérkőzésem, amelyre két hónappal korábban elkezdtem felkészülni, de sajnos néhány betegség és sérülés közbe szólt, de mivel nagy munkát tettem bele, így elindultam a magyar bajnokságon. Elterveztem, hogy mindenképpen nyertes mérkőzéssel fejezem be az amatőr karrierem, ehhez sajnos egy meccs kellett csak, az aktuális ifi Eb-ezüstérmes debreceni Komjáthi Nórát kellett hozzá legyőznöm.

Meg sem fordult a fejemben, hogy ne a 81kg-ban induljak, mert az olimpiai súlycsoportok maradjanak meg azoknak, akik ott szeretnének lenni.

A szívem még nagyon szomorú, mert úgy gondolom, hogy más menedzseléssel, lehet egészen másképp is alakulhatott volna a karrierem. Mint versenyző, nagyon fog hiányozni az amatőr ökölvívás, nagyon sokat köszönhetek a sportágnak, a családnak, a barátoknak, rengeteg élménnyel lettem gazdagabb a sport révén.

Rengeteg kedves szót, üzenetet kaptam a női ökölvívóktól, a sokkal fiatalabbaktól is, ami nagyon jól esett. Ezúton kívánok nekik sok szép eredményt a jövőben.” – nyilatkozta érzelmekkel tele a visszavonuló Nagy Tímea.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események