hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kazahsztán és Mongólia is tiszteletét teszi az idei Bocskai emlékversenyen

A 68. Bocskai István nemzetközi emlékverseny lesz az első feladat a Magyar Ökölvívó Szakszövetség számára a 2024-es esztendőben. A 100. felnőtt magyar bajnokságot követően legjobbjaink a debreceni nemzetközi eseményen szerepelnek majd, amely hagyományosan az egyik évindító verseny az európai naptárban.

A Bocskai emlékversenyre január 14 és 21 között kerül sor Debrecenben, a Hajdúság szívében, amely ökölvívásunk egyik központja, és regionális bázis is egyben. A Bocskai emlékversennyel párhuzamosan több eseményre kerül sor Európában, a versenynaptár nagyon szoros a világkvalifikációs torna előtt.

A felnőtt országos bajnokság nagyon fontos megmérettetés volt ökölvívóink számára, több

súlycsoportban meglepetés is született, így a Bocskai emlékversenyen az Ob ezüstérmesek

a visszavágókra készülnek. A világkvalifikációs tornán induló magyar csapat névsora csak ezt követően kerül kijelölésre, így a debreceni esemény a következő válogató a magyar csapat számára.

Az országos bajnokságon hiányzók közül a 2014 óta magyar válogatott, és a Bocskain ezüstérmes Szűcs Szabina is a visszatérését tervezi, a műtétét követően nagyon komoly erőnléti munkát végzett el, hogy a debreceni eseményen már ott lehessen.

A Bocskai emlékverseny Európa egyik legrégebbi nemzetközi eseménye, a világ minden részén ismerősen cseng a neve és idén is több ország teszi tiszteletét a korai időpont ellenére. Az európai országok mellett ezúttal is lesznek olyan nemzetek, amelyek a nagy távolság ellenére vállalták a Bocskain a részvételt.

Kazahsztán ugyan nem a legerősebb csapatával érkezik a Bocskai emlékversenyre, de a boksznagyhatalom így is komoly nevekkel szerepel majd Debrecenben, akárcsak tavaly.

Mongólia az ázsiai országok között is a legjobbak közé tartozik, a legjobbjaikkal érkeznek a Bocskai emlékversenyre, köztük több világbajnoki érmes és Ázsia-bajnokságon dobogós versenyző is akad, míg a női csapatuk az egyik legdinamikusabban fejlődő a világon.

Az 1956-ban indult Bocskai emlékverseny számos magyar és nemzetközi klasszist vonultatott fel a verseny története folyamán, olimpiai-, és világbajnokok tucatjai vettek részt Debrecenben. A Bocskai Európa egyik legrégebbi folyamatos nemzetközi bokszeseménye, amellyel hagyományaiban és méretében csak a szintén februárban sorra kerülő szófiai Sztrandzsa Torna vetekedhet.

A 68. Bocskai emlékverseny programja:

Január 14-15. – A delegációk érkezése

Január 15., 20:00 – Technikai értekezlet

Január 15., 20:30 – Sorsolás

Január 16., 14:00 – Hivatalos megnyitóünnepség

Január 16., 14:15 – Első versenynap

Január 17., 14:00 – Második versenynap

Január 18., 14:00 – Harmadik versenynap

Január 19., 13:00 – Negyedik versenynap (férfi elődöntők, női döntők)

Január 20., 14:00 – Ötödik versenynap (férfi döntők)

Január 21. – Hazautazás

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események