hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Veres Roland: Nagyon örültem a debreceni mérkőzéseknek, van még időm a hibák javítására

A 68. Bocskai István nemzetközi emlékversenyen Veres Roland ezüstérmet szerzett és sikeresen tért vissza egy fontos eseményen. Roli már a következő megmérettetésre, a Boxamra készül, amely szintén egy felkészülési állomás az olimpiai kvalifikációs torna előtt.

Az Európa Játékokon majdnem sikerült Rolinak az olimpiai kvóta, Eb-bronzérmesünk két győzelmet követően a negyeddöntőben kapott ki sajnos. A Bocskai emlékversenyen az 57 kilósok elődöntőjében Koloszár Valentint győzte le, így visszavágott a decemberi felnőtt magyar bajnokságon elszenvedett vereségért.

A döntőben a tavalyi kazah bajnokság bronzérmese, a roppant erős Aszilzsan Szerikbaj várt rá, de Roli remekül igyekezett használni a magassági fölényét. A kazah nagyon kellemetlen rivális volt és a távolságot akarta csökkenteni, amely néhány alkalommal sikerült is neki, így 3:2-es megosztott pontozással ezt a döntőt Szerikbaj nyerte meg.

„A Bocskai emlékverseny minden évben egy korai, évindító esemény, idén egy kicsit közelebb esett az ünnepekhez a március eleji világkvalifikációs torna miatt. 2023-ban elmaradtak az ünnepek számomra, munkába álltam és készülni kezdtem a legfontosabb eseményekre. Pályafutásom alatt mindig azt vallottam, hogy a legjobb edzés maga a verseny, így nagyon örültem a debreceni mérkőzéseknek.

A második mérkőzés sokkal jobban ment, mint az első és nagyon örülök, hogy hamarosan ismét ringbe léphetek a legfontosabb versenyünk előtt és a hibáimat ki tudom javítani.

Mindenkinek szerte a világban egy célja van, és egy eseményre készül, az olaszországi első világkvalifikációs tornára. Nem lesz könnyű dolgom, de bízok magamban és mindent annak érdekében tettem, hogy ott a megfelelő formában legyek. A felkészülés utolsó fázisában is megteszek majd mindent, hogy megszerezzem az indulási jogot a párizsi olimpiára.

Nagyon köszönöm, akik szurkolnak nekem, nagyon hálás vagyok nekik ezért az óriási segítségért.” – nyilatkozta Veres Roland a Bocskai emlékversenyt követően, már a Boxamra és a világkvalifikációs tornára készülve.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események