hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Lakos Regina: Még nem fogtam fel azt, ami történt velem

Lakos Regina ezüstéremmel zárta a belgrádi felnőtt Európa-bajnokságot, amely élete legnagyobb sikere egyben és a magyar női ökölvívás elmúlt tíz évének egyik legfényesebb érme. A következő versenynapon Bernáth Attila is a döntőben lesz érdekelt, így a magyar aranyérem esélye sincs még veszve ezen az Európa-bajnokságon, amelyen Szerbia erőn felül teljesít.

Lakos Regina két szép győzelemmel jutott be a döntőbe, a montenegrói, valamint a fehérorosz ellenfelét is megoldotta taktikailag, így Eb-döntőre készülhetett. Ellenfele egy korábbi címvédő volt, az orosz Darima Szandakova, aki a Távol-Keletről érkezett erre a versenyre. Regina még nem számít nagyon rutinosnak a felnőtt női mezőnyben, orosz ellenfele 150 mérkőzéssel többet bokszolt, de versenyzőnk igyekezett ezt a rutinbeli különbséget eltüntetni. Szandakova minden menetben jobb volt egy kicsit, így megnyerte az Európa-bajnokságot, de nem volt nagy fölényben, így Regina nemcsak emelt fővel, de egy Eb-ezüstéremmel hagyhatta el a ringet.

„Nagyon köszönöm a válogatott edzőinek a munkát és klubedzőmnek, Régi Dánielnek a rengeteg támogatást. Jó állapotban érkeztem meg az Eb-re és örülök, hogy ki tudtam adni magamból mindent. Sikerült két meccset nyernem Belgrádban. Az első meccsemen kicsit még meg kellett érkeznem a tornára, de szerencsére ez sikerült, a másodikon pedig örülök, hogy visszavágtam a fehérorosznak a korábbi szoros vereségért. A döntőben már éreztem, hogy fáradt vagyok, de igyekeztem mindent kiadni magamból. Ez az eddigi legjobb eredményem és nagyon bízom abban, hogy innen már csak felfelé vezet az út, hiszen az utóbbi időben a sérüléseim miatt a magyar bajnokságot és a Bocskai emlékversenyt is ki kellett hagynom, amit nehezen éltem meg. Ha valaki az év elején azt mondja, hogy idén Eb döntőt bokszolok, azt biztosan nem hittem volna el és igazán még fel sem fogom azt, ami velem történt Belgrádban”. – nyilatkozta a döntő után Lakos Regina

A magyar csapat kilencedik napi eredménye a felnőtt Európa-bajnokságon:

Női 70kg, döntő: Lakos Regina – Darima Szandakova (orosz) 0:5

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események