hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Énekes Dominik kiváló mérkőzést bokszolt a japán világbajnokkal Szkopjéban!

A szkopjei Golden Gong nemzetközi versenyen egy kisebb magyar csapat szerepelt, de Énekes Dominik ezüstöt, míg Dobos Rebeka bronzot vehetett át.

A verseny november helyett ezúttal májusban került megrendezésre Szkopjéban, Észak-Macedónia fővárosában, közvetlenül az Európa-bajnokságot követően.

Az azeri nemzetközi versenyen is kiválóan szereplő Énekes Dominik győztesen hagyta el a szorítót az elődöntőben, a román Cosmin Neagu ellen mindhárom menetet uralta és egyhangú pontozással jutott be a döntőbe a 20 esztendős tehetség.

Nem kisebb névvel találkozott a döntőben, mint a 2021-es világbajnok, valamint tavalyi Ázsia Játékok győztes japán Szevon Okazava. A japánnak nagyon egyedi a stílusa, rengeteg üt testen, de Dominik számított rá és nagyon közel állt az extra meglepetéshez is, a meccset végül csak megosztott pontozással veszített el.

Dobos Rebeka két mérkőzést bokszolt Szkopjéban, mindkettőt elveszítette, de remek tapasztalatokat szerzett két olimpikonnal szemben. A lengyelek veteránja Sandra Drabik és a kazahok kétszeres Vb-ezüstérmese, Karina Ibragimova voltak az ellenfelei. Sokkal idősebb, több mint 150 meccsel tapasztaltabbak, mint Rebeka, aki Drabik ellen mutatott jobb teljesítményt, de mindkét mérkőzésbe beleállt keményen.

„Tizenhárom ország vett részt a versenyen. Néhány súlycsoport kicsit üres volt, de nekünk szerencsére volt elég minőségi ellenfél. Rebeka lengyel és kazak ellenféllel bokszolt és harmadik lett. (körmérkőzés volt). Dominik első nap román ellenfelet vert meg, a döntőben pedig a japán világbajnokkal csinált egy 4-1-es meccset. Nagyon örültem, hogy ilyen erős ellenféllel egy komoly mérkőzést tudott csinálni. Harmadszor voltam ezen a versenyen és most is hasznos, jó élményekkel megyünk haza. Családias, jól szervezett verseny.” – nyilatkozta Balzsay Károly a versenyt követően.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események