hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Ötvennyolc párral nyit a 73. Bornemissza emlékverseny Egerben

Tizenhat ifjúsági, huszonhat junior, valamint tizenhat serdülő összecsapással a mai napon kezdetét veszi a Bornemissza emlékverseny, amelyet a hagyományoknak megfelelően Eger városa rendez meg.

A Bornemissza emlékverseny idén ötnapos lesz Egerben, és a 2019-es eseményhez hasonlóan nagyon minőségi eseményre lehet számítani, sok klasszis teszi tiszteletét hazánkban, a jövő bajnokai.

Az idei Bornemissza emlékversenyre összesen 19 ország nevezett, valamint 65 magyar egyesület, a teljes regisztrációs létszám 493 fő volt, közülük végül 381 fő érkezett meg Egerbe, amely így is a verseny történetének egyik legkiemelkedőbb száma.

A Bornemissza emlékverseny a bolgár Sztrandzsa torna mögött a második legnagyobb hagyománnyal rendelkező nemzetközi bokszesemény az egész világon, több mint hetven éves múltra tekint vissza.

Üzbegisztán, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Ukrajna, Lengyelország, Románia, Skócia, Svájc, Észtország, Wales, Szlovákia és Moldova is majd a minőséget képviseli az idei 73. alkalommal kiírt Bornemissza emlékversenyen, amely a hét egyik legfontosabb eseménye a nemzetközi versenynaptárban is. Első alkalommal nemcsak az ifjúságiak, és a juniorok, hanem a serdülők is részt vehetnek az egri versenyen.

A serdülőknél 109-en, a junioroknál 175-en, az ifjúságiaknál pedig összesen 97-en indulnak a Bornemissza emlékversenyen, így a rendezőknek minden nap nagyon sok összecsapást kell szervezniük, hogy a verseny öt nap alatt lebonyolódjon.

Az ifjúságiak Európa-bajnokságát az előző hónapban rendezte Horvátország, de az év végén korosztályos világbajnokságra is sor kerül, így a Bornemissza az egyik első felkészülési állomás az esztendő legfontosabb eseményére.

A junioroknak, valamint a serdülőknek a korosztályos Európa-bajnokság még ezután jön, így mindkét korcsoportnak kiemelkedő esemény a Bornemissza emlékverseny, és egyben válogató is több súlycsoportban.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események