hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Dorkó Laura, Latky Mór és Burai Adrián is komoly nemzetközi ellenfeleket győzött le Egerben!

A 73. Bornemissza emlékversenyen összesen 70 pár lépett ringbe a harmadik versenynapon, nincs megállás Egerben, a többi párhuzamos nemzetközi eseménnyel ellentétben, Magyarországon nagy mezőny szerepel. A serdülő csapat alaposan kitett magáért az elődöntőkben, a válogatott tagjai közül többen is döntősök.

Hat ifjúsági, harmincnyolc junior, valamint huszonhat serdülő összecsapással folytatódott a Bornemissza emlékverseny Egerben.

A serdülő lányok között Dorkó Laura nyitotta a győzelmi sort, a lengyel Lena Teodorczyk ellen nagyon magabiztos volt, nem véletlen, hogy nemcsak a Bornemissza, hanem a korosztályos Európa-bajnokság egyik nagy esélyese.

Burai Adrián a moldáv Nichita Slepoi ellen nem számított esélyesnek a serdülő fiúk 40 kilós meccsén, de sikerült legyőznie sokkal rutinosabb vetélytársát, így döntőt bokszolhat. Latky Mór (52kg) nagyon szép sikert aratott a második versenynapon, és észt riválisát is felülmúlta, így kellemes meglepetésre döntős a Bornemisszán. Asztalos Hunor is kiválóan bokszolt és Bogácsi Attila sem bízott semmit sem a véletlenre.

A junior lányok között Petrimán Patrícia ismét bizonyította klasszisát, Lackner Vivien ellen döntő fölényes sikert aratott. Gombai Dominik a junior fiú csapat egyik oszlopa, és egy előrehozott döntőt vívott az ukrán Mihajlo Szljuszar ellen, az utolsó másodpercig koncentrált volt, és megosztott pontozással győzött. Horváth András döntő fölénnyel győzött, a fináléban egy nagyon erős ukrán ellenfele lesz, aki Czifra Istvánt győzte le szorosan.

Az ifjúságiak között a 17 éves Benedek Péter a szlovák Tobias Zelenak ellen két menetet magabiztosan nyert meg új súlycsoportjában, így sikerrel nyitott a Bornemisszán. Lendvai Levente svájci ellenfelet győzött le, míg Dóka Zalán riválisa, Szabó Botond feladta a mérkőzést a második menetben.

Az idei Bornemissza emlékversenyre 19 ország nevezett és a három korcsoportban 381 fő érkezett meg Egerbe, amely így az egyik legnagyobb európai esemény egész tavasszal. A serdülőknél 109-en, a junioroknál 175-en, az ifjúságiaknál pedig összesen 97-en indulnak a Bornemissza emlékversenyen.

Üzbegisztán, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Ukrajna, Lengyelország, Románia, Skócia, Svájc, Észtország, Wales, Szlovákia és Moldova is majd a minőséget képviseli az idei 73. alkalommal kiírt Bornemissza emlékversenyen. Első alkalommal nemcsak az ifjúságiak és a juniorok, hanem a serdülők is részt vehetnek az egri versenyen.

„Ma már több serdülő meccset láthattunk, a hazai élvonal is ringbe lépett. A lányoknál Dorkó Laura teljesítménye volt biztató a lengyel lány ellen, a fiúknál Bogácsi Attila, Buzás Rómeó, Burai Adrián, Asztalos Hunor, valamint a meglepetés ember, Latky Mór győzött külföldi ellenfelekkel szemben. A holnapi döntőkben nagyszerű mérkőzések lesznek, bízunk a lányok-fiúk felkészültségében.” – nyilatkozta Dorkó Péter a serdülők mérkőzéseiről.

„A nap legjobbja természetesen Gombai Dominik volt, aki egy ukránnal szemben tudott győzni. A 60 és a 63 kilókban nagyon jó mérkőzéseket láthattunk, láttam biztató jeleket. A magyar összecsapásokban is magas színvonalú, jó ritmusú párharcokat láttam. A döntőkben kiváló ellenfelekkel találkozunk, így nagyon várom ezeket a mérkőzéseket.” – nyilatkozta Törteli Ferenc a juniorok teljesítményéről.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események