hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A sorsolással kezdetét vette a 2. Világkvalifikációs torna Bangkokban

A sorsolással kezdetét vette a második világkvalifikációs torna, amelyre a bangkoki Alexander Hotelben került sor a mai napon. A sorsolást nagy izgalommal várta minden delegáció, és alapvetően elégedettek lehetünk, a legnagyobb neveket a magyar csapat elkerülte az első párokban.

Összesen 135 ország 665 ökölvívója nevezett az eseményre, végül pedig 133 nemzet 579 bokszolója vesz részt Bangkokban. Ötvenegy kvóta talál gazdára a második, és egyben utolsó világkvalifikációs tornán, amelyet Thaiföld fővárosa rendezhet.

Négy női, valamint három férfi ökölvívó képviseli Magyarországot ezen az eseményen, amely holnap helyi idő szerint 13:00-kor rajtol a Huamark stadionban.

A magyar csapatból eddig Hámori Luca (női 66kg), Kovács Richárd (férfi 63.5kg), valamint Akilov Pylyp (férfi 80kg) kvalifikált a párizsi olimpiára, de további esélyeink mehetnek a thaiföldi fővárosban is.

Lakotár Hanna a magas, az Ázsia U22-es bajnokságon bronzérmes tádzsik Fotima Begmuradova ellen lép ringbe, ellenfele nem rendelkezik olyan nemzetközi tapasztalattal, mint a 23 éves magyar lány, aki idén nagyon sokat lépett előre.

Szűcs Szabina a német Canan Tas ellen nyithat, riválisa egy kört ment az előző olaszországi kvalifikáción, és kevés versenyen indult az utóbbi időben. Ez nem mondható el Kuhta ellenfeléről, a román Loredana Andreea Marin ifi, U22-es és felnőtt Eb-ken is szerepelt kiválóan az elmúlt három esztendőben.

Nakota Veronika is a 16 közé jutásért lép ringbe az első napon, a rendkívül rutinos svéd Love Holgersson már 2011-ben ifjúsági világbajnok volt, sok éremmel rendelkezik, de olimpián még nem járt.

Bernáth Attila a nagyon magas ghánai Theophilous Allotey ellen nyit a legjobb hatvannégy között, győzelme esetén egy nagyon technikás kirgiz rivális jöhet neki. Veres Roland az elmúlt harminc év legjobb uruguayi ökölvívója ellen bizonyíthat, míg Fehér Koppány az Ausztráliában élő, de Ugandát képviselő Simbwával kezd.

A magyar csapat első ellenfelei a második világkvalifikációs tornán:

Női 54kg, a 16 közé jutásért: Lakotár Hanna – Fotima Begmuradova (tádzsik)

Női 57kg, a 16 közé jutásért: Szűcs Szabina – Canan Tas (német)

Női 60kg, a 16 közé jutásért: Kuhta Vlagyiszlava – Loredana Andreea Marin (román)

Női 75kg, a 16 közé jutásért: Nakota Veronika – Love Holgersson (svéd)

Férfi 51kg, a 32 közé jutásért: Bernáth Attila – Theophilous Allotey (ghánai)

Férfi 57kg, a 32 közé jutásért: Veres Roland – Lucas Alexander Fernandez (uruguayi)

Férfi 92kg, a 16 közé jutásért: Fehér Koppány – Reagan Simbwa (ugandai)

Közelgő események