hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hamid Tangribergenov: Képesek lehetünk egy olimpiai éremre, de elsőként szükségünk van egy kis szerencsére a sorsolásnál

Hamid Tangribergenov szövetségi kapitány elégedett volt az utolsó franciaországi edzőtáborban látottakkal és a három versenyzővel együtt várja a mai napi sorsolást, amely az olimpia első fontos pillanata lesz a mi sportágunkban.

Tizennégy versenynap, huszonnyolc versenyprogram, tizenhárom súlycsoport, 68 nemzet és 248 versenyző, ezek a párizsi olimpiai játékok ökölvívó tornájának a számai. A három fős

magyar olimpiai bokszcsapat lengyelországi, és franciaországi edzőtáborokkal készült fel az

ötkarikás eseményre.

A mai este a sorsolásra kerül sor a bokszban is, majd 26-án megnyitóünnepség és 27-én pedig az első versenynap jön, amelyen akár már magyar versenyző is érdekelt lehet.

Augusztus 4-ig minden esemény Paris North csarnokban kerül megrendezésre, majd a

szünnapot követően 6-ától a Roland Garros teniszpályáján folytatódnak a küzdelmek már a

végjáték során, amely már az érmekért, a címekért zajlik majd.

„A csapatunk már természetesen itt tartózkodik az olimpia helyszínén, és az utolsó felkészülési fázist egy francia városban végeztük el, ahol többek között a hazai, az üzbég, a kubai, a dominikai, a jordán, és még sok egyéb csapattal dolgozhattunk együtt. Úgy gondolom, hogy az olimpikonjaink nagyon jó edzőtáborban vehettek részt, igyekeztünk az utolsó hetekben is mindent biztosítani a versenyzőinknek.

Nagyon sok kesztyűzésen vettünk részt olyan világklasszisokkal szemben, akik az üzbég, a kubai, és a francia válogatottat képviselik. Határozott és pontos taktikát követtünk ezeken a sparringokon a kiváló ellenfelekkel szemben.

Mindenki jól dolgozott az edzőtáborban és itt Párizsban már csak néhány edzés van hátra, könnyített munka, hogy mindenki a megfelelő napon a csúcson lehessen. Úgy érzem, hogy olimpikonjaink jól felkészültek, motiváltak, magabiztosak az edzőtábort követően, és készek vannak arra, hogy mérkőzéseket nyerjenek az év legfontosabb versenyén.

Képesek lehetünk olimpiai éremre, bíznunk kell benne, de elsőként egy szerencsés sorsolásra is szükségünk van természetesen. Mindannyian izgatottan várjuk a sorsolást, a többi utána kiderül a ringben.” – nyilatkozta Hamid Tangribergenov szövetségi kapitány az utolsó hetekről az olimpia előtt.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események