hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Richárd: Sok lemondással járó felkészülés van mögöttem

A végső visszaszámlálás megkezdődött a párizsi olimpia előtt, már csak három nap van hátra az ökölvívás rajtjáig. Kovács Ricsi összefoglalta az olimpia előtt a felkészülést, a nehézségeket, de nagy akaraterővel szerencsére mindenen túl tudott lendülni.

Az olimpia szerdán nem hivatalosan megkezdődött több csapatsportágban, 25-én este a sorsolásra kerül sor a bokszban is, majd 26-án megnyitóünnepség, és 27-én pedig az első

versenynap jön, amelyen akár már magyar versenyző is érdekelt lehet.

Kovács Ricsi 2017-ben a felnőtt Európa-bajnokságon már a negyeddöntőig jutott, akkor még nem egészen 20 esztendősen, és nagy jövőt látott benne a szakma. Több kemény éven ment keresztül, de edzőjével Nagy Lajossal minden akadályt legyőztek, így 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben már három alkalommal is bronzérem került a nyakába az Európa-bajnokságokon, illetve a tavalyi Európa Játékokon. Ez utóbbin harcolta ki az olimpiai részvételt, és súlyában mindössze húszan szerepelhetnek majd Párizsban, a krémek krémje, de több nagyágyú is lemaradt a versenyről Ricsivel ellentétben.

„Nagyon nehéz és hosszú felkészülés van mögöttem, amely sok lemondással járt, hogy a legtökéletesebb formában érkezzek meg az olimpiára. Hónapok óta edzőtáborozok, és most itt vagyunk már az olimpiai faluban. A legtöbb időt Tatán töltöttük ebben az időszakban, de voltunk Lengyelországban és Franciaországban is edzeni az olimpiát megelőző hetekben.

Ezek az alkalmak nagyon jó kesztyűzéseket hoztak, és volt alkalmam felmérni a legtöbb olimpiai ellenfelemet is az edzőtáborokban.

Nagyon sok nehézség volt a felkészülésem alatt, elvesztettem a nővérem, folyamatosan távol voltam a kétéves kisfiamtól, vállsérülésem is volt. Most azonban csak a célra próbálok összpontosítani, hogy kihozzam a legtöbbet magamból, és a lehető legjobb eredménnyel térjek haza majd Párizsból. Nagyon jó már itt lenni az olimpia helyszínén, várni a kezdést és természetesen, mint mindenki, nagyon izgatott vagyok egy ilyen esemény előtt.” – nyilatkozta Kovács Ricsi az olimpiai felkészülésről.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események