hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Ír, ausztrál és ukrán ellenfelekkel szemben kell győzni az első körben.

Az egyik legfontosabb eseményre, az olimpiai sorsolásra sor került a mai napon a technikai

értekezletet követően. Hámori Luca, Kovács Richárd, és Akilov Pylyp ellenfelei is ismertek,

hamarosan pedig jöhetnek az olimpiai megmérettetések.

Hámori Luca súlyában húszan vehetnek részt, és versenyzőnknek az első körben kell szerepelnie már a legjobb tizenhat közé jutásért. Európa Játékok bronzérmesünk az első körben ír ellenféllel kerül szembe, Grainne Walsh a bangkoki utolsó kvalifikációs tornáról került be a mezőnybe, de odahaza többek között a kétszeres világbajnok Amy Broadhurst ellen is győzött odahaza. Walsh hat évvel idősebb Lucánál, nehéz ellenfél, de egy olimpián ritkán lehet könnyű riválissal találkozni, különösen akkor, amikor csak húszan szerepelhetnek egy súlycsoportban.

Kovács Ricsi súlycsoportjában is 20 fő harcolta ki a részvételi jogot, viszont az Európa Játékokon bronzérmes ökölvívónknak nem kell ringbe lépnie, majd csak a második körben.

Nagy Lajos tanítványa a legutóbbi tokiói olimpián bronzérmes ausztrál Harry Garside ellen léphet ringbe majd a legjobb tizenhat között. Ausztrál riválisa Tokió után pihent egy kicsit, de az elmúlt másfél évben igyekezett a nemzetközi megmérettetéseit pótolni.

Akilov Pylyp kategóriájában az egy szabadkártyással együtt mindössze 18-an szereztek olimpiai indulási jogot és tehetségünk is jól sorsolt abban az értelemben, hogy nem kell

bokszolnia az első körben. A legjobb tizenhat között azonban alaposan belecsap a lecsóba, egy régi ukrán ismerőssel találkozik, Olekszandr Hizsnyak ellen küzdhet. Ellenfele az elmúlt hét évben a már agyonnyert tokiói olimpiai döntőt veszítette csak el lényegében, mindenhol sikerrel zárt, viszont az elmúlt hónapokban folyamatos sérülésekkel bajlódott.

„Egy ír versenyzővel fogok kezdeni, ami számomra úgy gondolom kedvező lehet, hiszen alacsonyabb nálam, de nem lesz egyszerű mérkőzés, egy nagyon ügyes lányról beszélünk viszont bízok magamban és hiszem, hogy sikerülni fog. A további meccseken egyelőre nem agyalok, meccsről meccsre haladok, de összességében azt mondhatom, hogy nem olyan rossz a sorsolásom. Egy olimpián vagyunk, könnyű mérkőzés nincs. Szurkoljatok!” – mondta Hámori Luca a sorsolás után.

„Az ausztrál sráccal kezdek, aki már olimpiai dobogón, ami az én álmom is. Lehetett volna jobb és rosszabb is a sorsolás, ezt a feladatot kell most megoldani! Bizakodva vágok neki a tornának!” – nyilatkozta Kovács Richárd a sorsolást követően.

Tizennégy versenynap, huszonnyolc versenyprogram, tizenhárom súlycsoport, 68 nemzet és 248 versenyző, ezek a párizsi olimpiai játékok ökölvívó tornájának a számai. A három fős

magyar olimpiai bokszcsapat lengyelországi, és franciaországi edzőtáborokkal készült fel az

ötkarikás eseményre.

A magyar csapat olimpiai sorsolása Párizsban:

Női 66kg, a 16 közé jutásért: Hámori Luca – Grainne Walsh (ír)

Férfi 63,5kg, a 8 közé jutásért: Kovács Richárd – Harry Garside (ausztrál)

Férfi 80kg, a 8 közé jutásért: Akilov Pylyp – Olekszandr Hizsnyak (ukrán)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események