hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hámori Luca kiváló nyitánnyal a tizenhat közé jutott!

Az első versenynapon nem volt magyar érdekelt, így számunkra a párizsi olimpia ökölvívó tornája vasárnap kezdődött, a délutáni második programban Hámori Lucának szurkolhattunk, aki a legjobb tizenhat közé jutott.

Hámori Luca súlyában húszan vehetnek részt, versenyzőnknek már az első körben kellett szerepelnie a legjobb tizenhat közé jutásért. Nagy meglepetések előzték meg Luca mérkőzését, és bíztunk benne, ő is képes lehet egy papíron erősebb ellenfelet legyőzni a francia fővárosban.

Az Európa Játékok bronzérmesünk az első körben ír ellenféllel kerül szembe, Grainne Walsh a bangkoki utolsó kvalifikációs tornáról került be a mezőnybe, de odahaza többek között a kétszeres világbajnok Amy Broadhurst ellen is győzött, és már 2014 óta tagja a felnőtt nemzeti válogatottnak.

A bemelegítés kiválóan sikerült Lucának, mosolyogva pózolt a kameráknak, és igyekezett úgy bokszolni, mintha csak egy átlagos versenyen lenne. A hat évvel idősebb Walsh egy igazi boksznemzetből érkezett, Írországban a legeredményesebb olimpiai sport az ökölvívás, és hatalmas mezőnyből meríthetnek.

Luca semmit sem bízott a véletlenre, az első, és a második menetet nagyon meghajtotta, igyekezett kontroll alatt tartani a mérkőzést. A második menet volt egyértelműen Luca legjobbja ezen a mérkőzésen, és a magabiztos előny kitartott az összecsapás végéig, így a magyar lány 4:1-re győzött az olimpiai bemutatkozáson.

A magyar női ökölvívás első olimpikonja így sikerrel kezdett, és a legjobb tizenhat között az ausztrál Marissa Williamson vár rá.

„Az első menetet 3:2-re nyertük meg, de úgy éreztem, hogy ez jobban megvolt. A második menetet egyértelműen nyertük, az intés is jogos volt, és a harmadikban ugyan belementünk pár felesleges dologba, de megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Hajtós lány volt az ír, technikailag is képzett, de sikerült a győzelem, ez a legfontosabb.” – nyilatkozta Varsányi Áron, Luca edzője, közvetlenül a mérkőzést követően.

A magyar csapat második napi eredményei Párizsban:

Női 66kg, a 16 közé jutásért: Hámori Luca – Grainne Walsh (ír) 4:1

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események