hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Farkas Róbert magabiztos győzelemmel kezdett a serdülő Eb-n!

Serdülő ökölvívó válogatottunk szombaton kezdte meg szereplését Banja Lukában, az Európa-bajnokságon. A négy kesztyűt húzó magyar ökölvívó egyarát jó teljesítményt nyújtott, Farkas Robert pedig magabiztos győzelemmel jutott tovább a kontinenstornán.

„Nagyon férfias teljesítményt nyújtott a négy mai ringbe lépő versenyző az első napon. A fiúk mindent kiadtak magukból, nem lehet rossz érzésünk egyik mérkőzés után sem. Bogácsi Attila (70kg) mérkőzésénél éreztem úgy, hogy Attila többet tett a győzelemért, ám a pontozók az örményt látták jobbnak. Balog Bencének (46kg) ez még csak a hetedik meccse volt, de remekül bokszolt. Úgy értem, hogy a harmadik menetben a rutin még hiányzott ahhoz, hogy az ő kezét emeljék a magasba. Kállai Tibi (63kg) szintén kevés mérkőzéssel rendelkezik még, de tehetséges versenyző, aki szépen helyt állt az érettebb és rutinosabb azeri versenyzővel szemben.

Farkas Robi (50kg) azt hozta, amit vártunk tőle. Egy kellemetlen ellenfelet sikerült megoldania, sokat és jól dolgozott, a második menetben pedig már osztálykülönbség alakult ki a javára.

Holnap öt versenyzők lép ringbe, a lányok is megkezdik a szereplést. Reméljük, hogy a maihoz hasonló elszántsággal küzdenek a versenyzők és természetesen bízunk a további győzelmekben.” – mondta az első versenynap után Dorkó Péter, serdülő szakágvezető

A magyar csapat első napi eredményei a serdülő Európa-bajnokságon:

Farkas Róbert – Marko Tatuli (szerb) 5:0

Bogácsi Attila – Robert Yeghshatyan (örmény) 1:4

Kállai Tibor – Shukar Aliyev (azeri) 0:5

Balog Bence – Nathanel Bracha (izraeli) 2:3

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események