hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Ács József vezetésével az ifi csapat október 7-én kezdi meg a Vb-re a felkészülés utolsó fázisát

Az ifjúsági csapat az év legfontosabb versenyére, a korosztályos világbajnokságra hamarosan elkezdi a felkészülést. Ács József vezetésével a csapat október 7. és 22.között Budapesten készül fel az eseményre, amelyre bevonják a felnőtt válogatott fiatalabb, U22-es versenyzőit is.

Az ifjúsági világbajnokságon a 2006-os, valamint a 2007-es korosztály legjobbjai vehetnek majd részt Budvában, Montenegróban, ahol az esemény október 22-én rajtol, és november 4-ig tart.

A sorsolásra október 22-én kerül sor, az első versenynapra pedig 23-án a montenegrói Budvában, ahol a döntőket november 2-án, illetve 3-án rendezik meg. Tíz kemény versenynapra számíthatnak a legjobbak, és remélhetőleg, akárcsak 2022-ben, ezúttal is lesz magyar ökölvívó a végjátékban.

Az ifik számára az első megmérettetést az Énekes emlékverseny jelentette, majd ezt követően a korosztályos Európa-bajnokságon szerepeltek válogatottjaink. Az ifjúsági női és férfi csapat az egri Bornemissza nemzetközi emlékversenyen szerepelt májusban az Eb-t követően, amelyen igazi mamutmezőny tette tiszteletét.

Ács József szakedző június 27.és 30. között egy összetartó tábort szervezett a bővebb ifjúsági keretnek a Madárfészek Akadémia termében, így a nyáron is felmérhette hol tartanak a korosztály legjobbjai.

A párizsi olimpiai játékokat követően is elég sűrű a nemzetközi versenynaptár, több esemény volt az ifjúsági korcsoport számára is. Legjobb 17 és 18 esztendős női és férfi versenyzőinknek az Ostrom Kupa egy fontos állomás volt Kőszegen, amely közvetlen válogatónak bizonyult a vb-re.

Ács József vezetésével a csapat először Bosznia és Hercegovina fővárosában szerepelt a Sarajevo Trophy versenyen augusztus végén.

A lengyelországi Szilézia Openen szerepeltek a lányok, és a romániai Moldavian Belt volt az utolsó nemzetközi megmérettetés a fiúknak szeptember elején, ezt követően már csak edzőtáborokkal készül az ifi csapat.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események