hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Oláh Levente és Simon Márkó is a legjobb nyolc közé jutott Szófiában!

Oláh Levente és Simon Márkó is a legjobb nyolc közé jutott a szófiai U22-es Európa-

bajnokság harmadik versenynapján, követve Gémes Levi példáját.

Junior Európa-bajnokunk, Oláh Levente a lengyel Bartlomiej Roskowicz ellen léphetett ringbe a harmadik versenynap első magyarjaként. A 20 esztendős lengyel 2022-ben ifi Vb-bronzérmes volt, és nemcsak az U23-as, hanem a felnőtt válogatott tagja is. Roskowicz tartott Levi nagy ütéseitől, így percről percre egyre kedvezőbb lett a meccs képe és egy kiváló harmadik menettel versenyzőnk a maga javára tudta fordítani az összecsapást.

Énekes Dominik szintén lengyel ellenféllel találkozott, Cezary Znamiec a kétszeres olimpikon Damian Durkacz nagy riválisa hazájában és nagyon jó eredményeket szállított tavaly, és idén is. Dominik nagyon jó képességekkel rendelkezik, magas a súlycsoportban, de egyelőre még nem tud három meneten keresztül egyforma csúcsteljesítményt nyújtani. Az idősebb lengyel egy nagyon szoros mérkőzést nyert meg, de Dominik bizonyította, hogy a jövőben képes lehet győzelmeket elérni.

Simon Márkónak sem jutott könnyű ellenfél a mai versenynapon Szófiában, az angol Oladimeji Shittu nagyon atletikus, erős bokszoló. Ellenfele egy spanyolországi versenyen készült fel az U23-as Európa-bajnokságra és jól kezdett a mérkőzésen, Márkó atonban idejében felvette a ritmust. Nagy küzdelmet hozott kettejük párharca, amelyből szerencsére Simon Márkó jött ki jobban, aki kiváló ellenfelet győzött le.

„A mai napon Oláh Levi kezdett egy rutinos, technikás lengyel srác ellen. Levi keményen állt bele a meccsbe és több tiszta találata is volt az első menetben. A folytatásban kisebb hullámvölgy jött, ám Levi képes volt visszajönni és egy fantasztikus domináns harmadik mentet hozott, így nem volt kérdés, hogy ki jut tovább.

Énekes Dominik is lengyellel bokszolt és az első menetben jól fogadta az ellenfelet, ám sajnos nem tűnt annyira stabilnak és a pontozók sem értékelték a másodszándékú bunyót. A második menetben Dominik váltani tudott és többször is szépen talált és a bíró fejelésért intette is a lengyelt, ám sajnos ez a menet is elment, a hajrában pedig már nem sikerült fordítani.

Simon Márkó egy magas, kellemetlen angol versenyzővel találkozott. Nehéz mérkőzés volt sok dulakodással, ám szerencsére Márkó jött ki ezekből jobban, így készülhet ő is a negyeddöntőre.” – értékelt a harmadik versenynap után Varsányi Áron, válogatott edző

A magyar csapat harmadik napi eredményei az U23-as Európa-bajnokságon:

63.5kg, a 8 közé jutásért: Oláh Levente – Bartlomiej Roskowicz (lengyel) 3:2

71kg, a 8 közé jutásért: Énekes Dominik – Cezary Znamiec (lengyel) 1:3

80kg, a 8 közé jutásért: Simon Márkó – Oladimeji Shittu (angol) 4:1

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események