hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szeleczki Lilla, Horváth Kármen és Nakota Veronika is érmes Szófiában!

Hoffmann Réka erőnyerőként már biztosan érmes volt a szófiai U23-as Európa-bajnokságon,

de a negyedik versenynapon jelentősen bővült a lista. Szeleczki Lilla, Horváth Kármen, valamint Nakota Veronika is az elődöntőbe jutott a mai napon.

Szeleczki Lilla grúz ellenfele, Rahiba Iszmailova megnyerte a Szilézia Opent, de a szakmai stáb alaposan kielemezte a riválist és a felkészültségnek meglett az eredménye a bolgár fővárosban. Iszmailova nagyon egysíkúan bokszolt, ment előre, egyeneseket ütött, míg a 21 esztendős magyar ennél sokkal összetettebb ökölvívást mutatott be, így a legjobb négy közé jutott a legkisebbek között és első alkalommal érmes egy Eb-n.

A 19 éves Horváth Kármen ikerestvére, Laura jól bokszolt, de sajnos kiesett a legjobb tizenhat között az Európa-bajnokságon. Kármen alaposan bosszút állt ezen a sérelmen, ezt pedig egy hazai versenyző, a bolgár Tala Khabbas bánta. A bolgár lány egy kihagyást követően tért vissza, de nem tudta azt a tempót felvenni, amelyet a magyar tini diktált, így

Kármen nyakába is már biztosan érem kerül ezen a versenyen.

A női csapat egyik oszlopa, Nakota Veronika Eb-címeihez méltón bokszolt új súlycsoportjában, a 81 kilósok mezőnyében. A török Sila Ucyildiz nem tudta követni azt a ritmust, amelyet Veronika diktált, így nem lehetett kérdéses a győztes személye. A mérkőzés harmadik menetében Veronika térdsérülést szenvedett, így az utolsó percekben passzívvá vált, ám győzelméhez így sem férhetett kétség.

Dobos Rebekának nem jutott könnyű ellenfél, a többszörös Európa-bajnok montenegróiBojana Gojkovics ellen nem sikerült a bravúr. Kovács Nikolett több Eb-éremmel rendelkezik már, de az U23-asok között még újonc és a meglepetés a fehérorosz Daria Lecko ellen elmaradt. Komjáthi Nóra a három évvel idősebb, sokszoros Eb-érmes lengyel Oliwia Toborek ellen nagyot harcolt, de a második menetben egy összefejelés után Komjáthi nem tudta folytatni a mérkőzést, így a lengyel jutott az elődöntőbe.

„A keddi napon a lányoké volt a főszerep. Szeleczki Lilla az első pillanatban magához ragadta a kezdeményezést a georgiai versenyzővel szemben és élesen, taktikusan bokszolt. Sikerült végig irányítania a mérkőzést és jó volt látni azt, hogy az elvégzett munka meghozza az eredményt, hiszen Lilla már biztosan érmes, ami az első ilyen sikere világversenyen. Horváth Kármen a bolgár ellenfél ellen hasonlóan bokszolt, mint előtte Szeleczki Lilla. Kármen dominálta a mérkőzést és minden menetben jobb volt ellenfelénél, így ő is elődöntőbe jutott, nagyon büszkék vagyunk a teljesítményére. Nakota Veronika szintén dominált a török versenyző ellen, az első két menetben nagy előnyre tett szert. A harmadik menetben aztán egy rossz lépés miatt Veronika lába megsérült, így a menet szoros volt, de nem volt kérdés, hogy Veronika jut az elődöntőbe.

Dobos Rebeka egy magasan jegyzett és eredményes montenegrói lány ellen bokszolt és nagyon bátran állt bele a meccsbe, főleg az első menetben voltak jó akciói. A folytatásban aztán az ellenfél megtalálta a neki megfelelő ütőtávot és rutinos bunyóval nyerte a meccset, de Rebeka mindent megtett a mai napon, ám ez sajnos most nem volt elég.

Kovács Niki egy magas fehérorosz versenyzővel találkozott és a mértbéli hátrányt sajnos Niki nem tudta áthidalni. Sok ilyen meccsre van szüksége a fejlődéshez, ezen a meccsen is voltak Nikinek jó pillanatai, de most jobb volt a fehérorosz.

Komjáthi Nóra egy rutinos lenyel lány ellen bokszolt a negyeddöntőben. Nóri jól vette fel a ritmust az első menetben és ennek köszönhetően kiegyenlített felvonást láthattunk. A második menetben aztán egy összefejelés után Nóri nem tudta folytatni a meccset, így Toborek jutott az elődöntőbe.

A mai napon Hoffmann Réka biztos érme mellé a lányok még három medáliát biztosítottak be, reméljük, hogy tudják majd ezek az érmeket fényesíteni. Holnap fiúk negyeddöntői következnek, bizakodóak vagyunk, hogy nekik is jól sikerül a nap.” – nyilatkozta Varsányi Áron, válogatott edző a negyedik versenynap után

A magyar csapat negyedik napi eredményei az U23-as Európa-bajnokságon:

48kg, negyeddöntő: Szeleczki Lilla – Rahiba Iszmailova (grúz) 4:1

52kg, negyeddöntő: Horváth Kármen – Tala Khabbas (bolgár) 5:0

57kg, negyeddöntő: Dobos Rebeka – Bojana Gojkovics (montenegrói) 0:5

70kg, negyeddöntő Kovács Nikolett – Daria Lecko (fehérorosz) 0:5

75kg, negyeddöntő: Komjáthi Nóra – Oliwia Toborek (lengyel) – RSC 2 – Toborek

81kg, negyeddöntő: Nakota Veronika – Sila Ucyildiz (török) 4:1

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események