hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]
hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Zsigó Csaba élete első U23-as Európa-bajnokságán egy éremmel lett gazdagabb!

A négy érmes lányt követően egy fiúnak sikerült sikerrel vennie a negyeddöntőt a szófiai U23-as Európa-bajnokság ötödik versenynapján. Zsigó Csaba tavaly még ifi Eb-bronzot ünnepelhetett és a 19 esztendős ökölvívó ezúttal már az U23-asok között is biztosan szerzett egy érmet.

Zsigó Csaba a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett és idén kiválóan nyitott a felnőttek között is a Feliks Stamm emlékversenyen. A szófiai U22-es Eb-n Moldáv ellenfelével szemben végig magabiztosan bokszolt, így az első versenynapon bejutott a legjobb nyolc közé. Ennyivel nem elégedett meg és egy másik 19 éves ökölvívóval szemben ismét bizonyította tehetségét, a spanyol Carlos Diaz ellen kiharcolta az érmet.

Oláh Levente, junior Európa-bajnokunk, a lengyel Bartlomiej Roskowicz ellen nagyon szép győzelmet aratott az első selejtezős körben. Az ukrán Danyilo Zamorilo elleni negyeddöntőben egy felnőtt válogatottal szemben mérhette össze az erejét. Levi szokásához híven ment előre, sokat próbált ütni, de ukrán ellenfele gyorsabb volt lábon, így sajnos a meglepetés ezúttal elmaradt.

Gémes Levente két szép sikerrel jutott be a legjobb nyolc közé, ahol a szerb Almir Memics várt rá, aki már a 2021-es felnőtt világbajnokságon is szerepelt. A három évvel idősebb szerb nagy harcos és az első menet végén volt néhány jó találata, amivel megszerezte a vezetést.

Memics jelenleg rutinosabb még Levinél, nem mutatott sokkal többet, de a három menet után az ő kezét emelték fel a magasba.

Simon Márkó az angol Oladimeji Shittu ellen nagyon szép sikert ért el az első körben, és a szerb Ahmed Mavrics ellen is igyekezett a hosszabb kezeit használni. Simon remekül bokszolt és többször is tisztán talált, ennek ellenére két menetet követően hátrányban volt. Simon a harmadik felvonást is nagyon meghajtotta, de nem tudta megfordítani ezt a negyeddöntőt és ez nem csupán rajta múlt.

Kiss Leventének nem kellett bokszolnia a legjobb nyolc közé jutásért, a török Yasar Emrah elleni negyeddöntőben pedig tapasztaltabbnak számított. Az utolsó U23-as Európa-bajnokságán a harmadik érem sajnos nem jött össze Leventének, a védekezését az első menetben nem tudta megfelelően rendezni és pontozásos vereséget szenvedett.

„A mai napon Zsigó Csabi kezdett a negyeddöntőkben egy spanyol versenyző ellen. Csabi határozottan kezdett, nem hagyta, hogy ellenfel diktáljon és 4-1-es vezetéssel kezdett. A folytatásban is igyekezett Csabi dominálni, sok mozgással dolgozott, ami a harmadik menetre is megmaradt és a menet végére már felszabadultan tudott bokszolni, ez a teljesítményt pedig eldöntőt ért.

Oláh Levi egy ukrán ellenféllel bokszolt és az első menetben több jó támadása is volt, a második menetre azonban váltott az ellenfél és Levi nehezen találta az ütőtávon. Tovább nehezítette Levi dolgát, hogy az ellenfél többször fogásba menekült és Levi egy összefejelésnél sajnos meg is sérült. Innen már sajnos nem sikerült Levinek visszajönni és az ukrán jutott tovább.

Gémes Levente egy szerb versenyzővel találkozott. A terv az volt, hogy a meccs elején Levi feltérképezi az ellenfelet, ám mivel a szerb versenyző nagy iramot diktált, ezért már az első menetben látványos csata alakult ki, a menet végén Levi többször is tisztán talált, akár számolni is lehetett volna az ellenfélre. Sajnos Oláh Levihez hasonlóan Gémes is összefejelt ellenfelével és ő is felrepedt. A folytatásban Levi többször „megfogta” ellenfelét és számolni is kellett a szerbre, de Levi idő előtt nem tudta befejezni a meccset. Az első két menetben úgy érezzük, hogy Levi dominált, ám ez sajnos nem mutatkozott meg a pontozáson és végül a szerb jutott tovább.

Simon Márkó dominált szerb ellenfélével szemben, ám a pontozás mást mutatott. Kívülről az látszott főleg az első és a harmadik menetben, hogy Márkó irányít és több nagyon tiszta találata van. Ennek ellenére a pontozók a szerb versenyzőnek adták a mérkőzést és Márkónak nem sikerült a továbbjutás.

Kiss Levi egy nagyon erős török ellenféllel bokszolt, aki már az első menetben is többször hozta nehéz helyzetbe Levit. A második menet hajrájában és a harmadik menetben voltak jó találatai Levinek, de Yasar ezekre is tudott válaszolni és megnyerte a mérkőzést.” – értékelt az ötödik versenynap után Varsányi Áron, válogatott edző

A magyar csapat ötödik napi eredményei az U23-as Európa-bajnokságon:

48kg, a 4 közé jutásért: Zsigó Csaba – Carlos Diaz (spanyol) 4:1

63.5kg, a 4 közé jutásért: Oláh Levente – Danyil Zamorilo (ukrán) 0:5

75kg, a 4 közé jutásért: Gémes Levente – Almir Memics (szerb) 1:4

80kg, a 4 közé jutásért: Simon Márkó – Ahmed Mavrics (szerb) 1:4

92kg, 4 közé jutásért: Kiss Levente – Emrah Yasar (török) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események